Με προβλήματα η διακομιδή ασθενών από το Κέντρο Υγείας της Ναυπάκτου

Kentro-Ygeias-750x391

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διακομιδή των ασθενών από το κέντρο Υγείας της Ναυπάκτου στα νοσοκομεία της περιοχής. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της τηλεόρασης του Lepanto, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας παρουσιάζει μηχανικό πρόβλημα και βρίσκεται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, χωρίς να έχει αποκατασταθεί η βλάβη, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα χρήματα.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες του κέντρου υγείας, έχει μεταβεί στη Ναύπακτο, το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας Άνω Χώρας, το οποίο όμως και αυτό αντιμετωπίζει πρόβλημα αφού δεν λειτουργεί ο κλιματισμός στον χώρο όπου τοποθετείται ο ασθενής. Έτσι εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, ασθενείς και γιατροί εκτός των άλλων προβλημάτων έχουν να αντιμετωπίσουν και την αφόρητη ζέστη.

Για το συγκεκριμένο θέμα, οι οδηγοί του κέντρου υγείας έχουν ζητήσει την παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου Μεσολογγίου αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί λύση. Όπως αναφέρουν οι πηγές της τηλεόρασης του Lepanto, για να βρεθεί το πρόβλημα, πρέπει πρώτα να εγκριθεί το ποσό για την διάγνωσή του και στη συνέχεια να δοθούν τα χρήματα για την αποκατάσταση της βλάβης. Έτσι σήμερα στο κέντρο υγείας Ναυπάκτου υπάρχει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας με τα προβλήματά του καθώς και ένα ακόμη από την Πάτρα που και αυτό έχει στο ενεργητικό του χιλιάδες χιλιόμετρα, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ολόκληρος νομός «στο πόδι» για τις βάρδιες της Ναυπάκτου

Παράλληλα θα πρέπει να επισημανθεί πως οι βάρδιες του προσωπικού των ασθενοφόρωντου κέντρου Υγείας καλύπτονται τρεις φορές την εβδομάδα από προσωπικό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Έτσι λοιπόν προσωπικό από το νοσοκομείο του Αγρινίου μεταβαίνει στο Μεσολόγγι για να καλύψει τα κενά και από το εκεί νοσηλευτικό ίδρυμα, έρχεται στη Ναύπακτο για να κάνει τις βάρδιες!! Την ώρα που στο ΕΚΑΒ που εδρεύει στην Πάτρα, υπάρχει πλεονάζον προσωπικό που ωστόσο δεν καλύπτει τις ανάγκες της Ναυπάκτου, κάτι που θα έβαζε τέλος στην ταλαιπωρία του προσωπικού των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα όπως λένε οι γνωρίζοντες καλύτερα τα πράγματα, στο ΕΚΑΒ της Πάτρας, δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και το προσωπικό βγαίνει σε άδειες και ρεπό, όταν στην γειτονική Ναύπακτο, το προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει τις βάρδιες.

Καταστάσεις κωμικοτραγικές με το προσωπικό του κέντρου υγείας να κάνει τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να δίνει προσωρινές λύσεις στα προβλήματα, αφού πολλές φορές οι διοικήσεις έχουν απαξιώσει ένα κέντρο υγείας το οποίο καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφικά περιοχή με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και τους διπλάσιους επισκέπτες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

lepantortv.gr