Με MVP τον Γουέλς η Δόξα Λευκάδας έκανε την ανατροπή και κέρδισε την Κύμη

190152

Με τεράστια ανατροπή στο φινάλε και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουέλς που πέτυχε 26 πόντους, η Δόξα Λευκάδας ζευγάρωσε τις νίκες της (2-4) στο πρωτάθλημα κόντρα στην Κύμη (84-81).

Λευκάδα με ψυχή! Η Δόξα είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουέλς με 26 πόντους και έφερε… τούμπα την Κύμη (84-81) και ζευγάρωσε τις νίκες της (2-4) στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ! Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με 6 πόντους πριν το φινάλε αλλά ένα 9-0 σερί των γηπεδούχων έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους και εν τέλει κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Το ματς

Το ματς πήγαινε εξ αρχής στον πόντο. Η Κύμη κατάφερε να πάρει ένα… ελαφρύ προβάδισμα, έφθασε στο +4 στο 3ο λεπτό προηγούμενη με 2-6, αλλά αυτό εκμηδενίστηκε και οι δύο ομάδες έκλεισαν την πρώτη περίοδο στον πόντο (17-18). Ένα τρίποντο του Σκοτ με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου έφερε τούμπα το σκορ, με το προβάδισμα να εναλάσσεται για λίγα λεπτά. Οι Ευβοιώτες, όμως, πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ, κρατώντας τη διαφορά στο +4 (27-31) αλλά οι Νησιώτες με ένα επιμέρους 9-2 γύρισαν το ματς, με τους Σκοτ και Ντόμπλας να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά, πάντως, που η Λευκάδα μπήκε μπροστά μέχρι το ημίχρονο, το οποίο έκλεισε υπέρ της Κύμης (38-45).

inner

Μια από τα ίδια και στην τρίτη περίοδο. Η Λευκάδα να προσπαθεί να μαζέψει το σκορ και η Κύμη να κρατάει γερά. Η διαφορά, μάλιστα, έφθασε δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεκαλέπτου και στη μέγιστη τιμή της στο ματς, στο +9 (41-50) αλλά οι γηπεδούχοι με ένα εκπληκτικό επί μέρους 18-4 πήραν και πάλι «κεφάλι» (59-54). Ένα δίποντο του Σιγκούνας και ένα τρίποντο του Πάμπλαντ, όμως, επανέφεραν την… τάξη, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν ακόμη ένα δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (59-60).

Η τέταρτη περίοδος ήταν βγαλμένη από την… Ευρωλίγκα. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 3ο λεπτό του δεκαλέπτου, όταν η Κύμη κατάφερε να ξεφύγει με εννιά πόντους (65-74). Ένα γρήγορο 5-0 των γηπεδούχων με τους Τσαλδάρη και Γουέλς να πιάνουν δουλειά επανέφερε τη διαφορα στους 4 πόντους, αλλά ο Τουντζιαράκης απάντησε για τους φιλοξενούμενους (70-76). Κάπου εκεί, η Δόξα Λευκάδας… ξύπνησε και με ένα 10-0 έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της. Δύο βολές του Σταματή εννιά δεύτερα πριν το τέλος προσέθεσαν άγχος στους γηπεδούχους αλλά ο Τσαλδάρης απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Σταματής, πάντως, με τρίποντο από τα οκτώ μέτρα στα 5 δεύτερα πριν το φινάλε μείωσε στον πόντο (82-81) αλλά ο Γουέλς με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ (84-81) και έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 21-27, 21-15, 25-21

inner

inner

sport-fm.gr