Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ο «κόφτης» είναι η ρήτρα της αναξιοπιστίας σας

Ολομέτωπη προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

«Τι είναι χειρότερο, ένας ψεύτης ή ένας αυταπατόμενος πρωθυπουργός; Το βέβαιο είναι ότι δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας» δήλωσε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρθυπουργό: «Είστε ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυνταγματική μαγκιά». «Όταν έσπασε τα μούτρα του, πήρε μία χώρα στο λαιμό του», τόνισε. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για συνειδητή πολιτική απάτη, οργανωμένη και αδίστακτη, καθώς και για την χυδαιότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων που έχει γίνει ποτέ. «Οι πληγές της σύντομης παραμονής σας στην εξουσία δεν θα επουλωθούν εύκολα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε καραντίνα, βιώνει πρωτοφανή υποβάθμιση, κανείς δεν την εμπιστεύεται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε πως αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης φαίνεται στα μέτρα του τέταρτου μνημονίου. «Η υποκρισία έχει μεγάλο κόστος και θα το καταβάλλουν όλοι οι Έλληνες πολίτες», είπε.

«Οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται πλήρως, τα μέτρα που θα ψηφίσετε σήμερα αποτυπώνουν την άγνοιά σας για το πώς δουλεύει η πραγματική οικονομία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε πως οι φόροι θα οδηγήσουν ολοένα και περισσότερους να στραφούν στην παραοικονομία. Τα μέτρα στερούν από τη χώρα τη δυνατότητα να ανακάμψει και να προοδεύσει, τόνισε.

«Ο κόφτης είναι η ρήτρα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας, σας δεσμεύουν γιατί ξέρουν ότι θα κάνετε τα πάντα για να μείνετε στην καρέκλα. Η προσωπική σας αναξιοπιστία δεσμεύει τις επόμενες γενιές, πληρώνουμε τα πρόστιμα και τα ψέματά σας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν είναι καλές ή κακές. «Κάνετε τα πάντα για να παραμείνετε στην καρέκλα. Τέτοιο υπερταμείο δεν τόλμησαν ποτέ οι δανειστές να μας το ζητήσουν. Όταν θα γίνουμε κυβέρνηση, θα ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια της χώρας», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση τσακίζει τη μεσαία τάξη, τιμωρεί την εργασία και διώκει την ιδιοκτησία. «Η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο, όμως κανείς έλληνας δεν θα μείνει ανεπηρέαστος από τους έμμεσους φόρους, που στερούν εισόδημα από αυτούς που τα έχουν περισσότερη ανάγκη», τόνισε.

Αναφερόμενος στα ειδικά μισθολόγια, κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για θράσος, σημειώνοντας ότι κατέθεσε νομοθετική διόρθωση υποθετικού χαρακτήρα. «Τι άλλο θα χρειαστεί ο κ. Καμμένος για να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο;; Κοροϊδεύετε τους ένστολους», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. http://www.real.gr/