Μ. Τριανταφύλλου: Εισήγηση για την τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου

triantafyllou

Για την αναγκαιότητα της οργανικής ένταξης του κλάδου της Τουριστικής οικονομίας στο συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης της χώρας έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, που εισηγήθηκε την «Κύρωση Μνημονίου Κατανόησης για Συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου».

Οι χρόνιες παθογένειες στον τομέα του Τουρισμού, όπως ο ελλειμματικός και στρεβλός χωροταξικός σχεδιασμός, η καταστροφή της μικρής και μεσαίας ξενοδοχειακής τουριστικής επιχείρησης και η ταυτόχρονη απομάκρυνση της από την αγορά, η ανεξέλεγκτα ελαστικές εργασιακές σχέσεις και φυσικά η μη σύνδεση με την παραγωγή θεραπεύονται με πολύ αργό αλλά σταθερό τρόπο.

Επιπλέον, σε σχέση με την κύρωση αυτή καθαυτή η βουλευτής τόνισε, ότι αποτελεί εφαλτήριο, ώστε, να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των δύο χωρών για τη συνεργασία τους στον Τουριστικό Τομέα και την προσδοκώμενη οικονομική ανάπτυξη.

Με συγκεκριμένες ενέργειες, που προβλέπονται στα άρθρα της Κύρωσης, όπως η περιοδική σύσταση μικτής επιτροπής τουρισμού, ενισχύονται οι πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης σ’ αυτόν τον τομέα.

Τέλος, η βουλευτής υπεραμύνθηκε της ανάγκης κεντρικού, εθνικού σχεδιασμού και για τον Τουρισμό και επιπροσθέτως έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασίας, συναντίληψης και σύμπνοιας των λαών της Μεσογείου για την οικοδόμηση και υπεράσπιση της ειρήνης.