Νέο ρεζιλίκι της Εθνικής από τους ερασιτέχνες αντιπάλους μας – Δείτε τα επαγγέλματα τους

faroe-islands-team

Είναι ένας ξυλουργός, ένας οδοποιός, ένας ηλεκτρολόγος και ένας δάσκαλος. Οχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για την Εθνική ομάδα των Νησιών Φερόε. Το gazzetta.gr παρουσιάζει!

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ τα Νησιά Φερόε στο «Καραϊσκάκης» με στόχο την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2016. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι καλείτε να κάνει την αντεπίθεση της για να έχει ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της Γαλλίας.

Η δουλειά δεν είναι ντροπή και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι ποδοσφαιριστές των Νησιών Φερόε. Αλλωστε, οι περισσότεροι δεν περιμένουν από την μπάλα για να ζήσουν…

Ο αντίπαλος είναι ο κατάλληλος αφού στο απέναντι στρατόπεδο δεν αγωνίζεται όλοι ως επαγγελματίες, καθώς έχουν τις δικές τους προσωπικές δουλειές και το ποδόσφαιρο είναι κάτι σαν χόμπι…

Στο σύμπλεγμα 18 νησιών ανάμεσα στην Σκωτία, την Νορβηγία και την Ισλανδία με πληθυσμό κοντά στις 50.000 κατοίκους, οι περισσότεροι είναι ξυλουργοί, ψαράδες, δάσκαλοι και αστυνομικοί.

Από την 21μελή αποστολή του τεχνικού Λαρς Ολσεν ελάχιστοι είναι οι επαγγελματίες παίκτες και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει πως βγάζουν τα προς τα ζην οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδος…

Οι επαγγελματίες…
Ο πιο… διάσημος παίκτης των Νησιών Φερόε είναι ο τερματοφύλακας της Μάδεργουελ, Γκούναρ Νίελσεν, ο οποίος έχει και μια συμμετοχή στη Μάντσεστερ Σίτι και είναι από τους ελάχιστους επαγγελματίας της αποστολής.

Εκτός από τον 28χρονο πορτιέρο εκτός των Νησιών αγωνίζονται επαγγελματικά ο 23χρονος αμυντικός  Βίλιορμουρ Ντάβιντσεν, ο οποίος φοράει τη φανέλα της Βέιλε στη Δανία.

Στην ίδια χώρα, αλλά στη Χόρσενς παίζει ο Σόνι Νάτεσταντ και στην Ααλμποργκ ο επιθετικός Γκίλι Σόρενσεν… Τέλος, ο Γιόαν Σίμουν Εντμουντσον ήταν παλιά «καρακάξα» (Νιούκαστλ), ενώ ο Κάι Λέο ι Μπάρταλστόβου είναι παίκτης της νορβηγικής Λέβανγκερ.

Ο ξυλουργός, ο δικηγόρος και ο υπάλληλος γραφείου
Ο αρχηγός της Εθνικής και πιο μεγάλος σε ηλικία παίκτης, είναι ο 36χρονος Φρόντι Μπεντζάμινσεν που είναι ξυλουργός. Στην άμυνα εκτός από τον captain, ως δικηγόρος εργάζεται ο Τζόνας Τορ Νάες και ο υπάλληλος γραφείου, Ατλι Γκρέγκερσεν…

Μεσαία γραμμή από δάσκαλο, ηλεκτρολόγο και οδοποιό…
Στη μεσαία γραμμή των Νησιών Φερόε μπορείς να συναντήσεις παίκτες από διάφορες δουλειές. Ο Κριστιάν Χολστ είναι δάσκαλος και αγωνίζεται στη Δανία με την Φρεμαντ Αμαγκερ, ενώ ο μαθητής Μπράντουρ Όλσεν μόλις πήρε μεταγραφή για την Under 19 της Κοπεγχάγης.

Ο 22χρονος Χάλουρ Χάνσον είναι οδοποιός και έχει εξειδικευτεί στη χάραξη και την κατασκευή δρόμων, ενώ ο Πολ Γιόχανους Τζαστίνουσεν μπορεί να σας φτιάξει τα ηλεκτρολογικά… Ελπίζουμε σήμερα να μην… αλλάξει τα φώτα της Εθνικής Ελλάδος!

Ο δημοσιογράφος επιθετικός
Οσον αφορά στη γραμμή κρούσης, ο Αρνμπιορν Χάνσεν μετά το ματς μπορεί άνετα να γράψει το ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου καθώς είναι δημοσιογράφος και διαθέτει περιοδικό.

gazzetta.gr