Ναύπακτος: «Ο απολογισμός της καμπάνιας ΑλλάΖΩ την πόλη μου… και μου αρέσει και η παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας»

maxresdefault

Τον απολογισμό της καμπάνιας «ΑλλάΖΩ την πόλη μου… και μου αρέσει», αλλά και των δράσεων που εντάχθηκαν σε αυτή, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ναυπακτίας το απόγευμα της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:00. Συγκεκριμένα πρόκειται να διοργανώσει ημερίδα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΞΕΝΙΑ, κατά την οποία θα γίνει εκτενής αναφορά σε όλα όσα έλαβαν χώρα στην πόλη της Ναυπάκτου από τον περασμένο Ιούλιο, με τη διοργάνωση του 3on3 basket στην παραλία της Ψανής, έως και την προηγούμενη Κυριακή, όπου μαθητές σχολείων της πόλης έτρεξαν στην παραλία του Γριμπόβου.

Παράλληλα με τον απολογισμό της καμπάνιας ο συγκοινωνιολόγος  κ. Νικόλαος Βόσκογλου  θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), και όλα όσα αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει προκειμένου μία πόλη να έχει ένα κυκλοφοριακή οργάνωση.

«Ο Δήμος Ναυπακτίας τους προηγούμενους πέντε μήνες σχεδίασε και υλοποίησε μία σειρά παρεμβάσεων οι οποίες αποτελούν βασικά δείγματα της φιλοσοφίας πάνω στην οποία έχει αποφασίσει να κινηθεί, δίνοντας έμφαση, από τη μία στους κοινόχρηστους χώρους, και από την άλλη στη νεολαία», δήλωσε αρχικά ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος. Τόνισε παράλληλα πως από την πρώτη στιγμή αυτή η δημοτική αρχή έθεσε τους βασικούς πυλώνες ώστε η καθημερινότητα της πόλης να γίνει πολύ καλύτερη, χωρίς ταυτόχρονα να αποκλειστεί καμία ομάδα πολιτών. «Τα πρώτα δείγματα αυτών των παρεμβάσεων έχουν την θετική αποδοχή από την κοινωνία, και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε», κατέληξε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας.