Να συζητήσουμε … Να αποφασίσουμε … Να δράσουμε…

 

 

Οι αναδιατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας τον τελευταίο χρόνο δημιουργούν νέα δεδομένα.

Η κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές παραμένουν οι ίδιες με μοναδική αλλαγή τους πολιτικούς φορείς που τις διαχειρίζονται, ενώ οι επιπτώσεις για το σύνολο της κοινωνίας γίνονται ολοένα και δυσμενέστερες.

Υποανάπτυξη, φτώχεια, ανεργία, υπερφορολόγηση και ισοπέδωση του ασφαλιστικού αποτελούν τις συντεταγμένες μιας πορείας που οδηγεί σε διάλυση του κοινωνικού ιστού, μεγαλύτερη εξάρτηση και επιμήκυνση των αρνητικών συνεπειών της κρίσης.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετατοπίστηκε στη βαθιά συντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη ενώ οι πολιτικές που εφαρμόζει τη φέρνουν σε ευθεία σύγκρουση με τις κοινωνικές δυνάμεις που τη στήριξαν.

Η ΝΔ με την αλλαγή της ηγεσίας της επιδιώκει να αναδειχτεί και πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του χώρου που παραδοσιακά εκφράζει, βαφτίζοντας μεταρρυθμίσεις τις πιο νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Η ανισορροπία  του πολιτικού συστήματος  με την απουσία συγκροτημένης δύναμης στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι και εμφανής και επικίνδυνη.

Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν να εκφραστούν ούτε από το νεοφιλελεύθερο μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τα υπολείμματα του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ που θυμίζει βαρονίες άλλων εποχών, χωρίς καμία πολιτική στόχευση και άρα χωρίς  καμία  προοπτική.

Η λύση δεν μπορεί να προέλθει, ούτε από τις προτάσεις για ανασυγκρότηση του Κέντρου, ούτε από συμφωνίες παραγόντων που πάνω απ’ όλα βάζουν την προσωπική τους πολιτική επιβίωση.

Η λύση δεν μπορεί να είναι ξένη με τις κοινωνικές διεργασίες και την αναγκαιότητα να εκφραστούν και πάλι τα πραγματικά αιτήματα μιας κοινωνίας που υποφέρει και αναζητά διεξόδους.

Η λύση πρέπει να έχει πραγματικά προοδευτικό πρόσημο, ρεαλιστικά χαρακτηριστικά που δεν θα υποτιμούν αλλά και δεν θα υπερτιμούν τα δεδομένα της κρίσης .

Υπάρχουν οι πολιτικές δυνάμεις για να οδηγήσουν σε άλλη κατεύθυνση τις εξελίξεις;

Υπάρχουν οι κοινωνικές δυνάμεις που θα συμβάλλουν στην ανατροπή της σημερινής καταστροφικής πορείας;

Μπορούμε να συμφωνήσουμε, να αποφασίσουμε, να δράσουμε;

Για αυτά θέλουμε να συζητήσουμε, ανοιχτά χωρίς προκαταλήψεις και φοβίες.

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ” στην Αθήνα.

 

Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή  που δεν την αρμενίσαμε ακόμα

Το πιο όμορφο παιδί  δεν μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες,  δεν τις ζήσαμε ακόμα.

ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ