Ξεκίνησαν οι εργασίες στη γέφυρα Μπανιά

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 8 Μαίου οι εργασίες για την συντήρηση της γέφυρας του Μπανιά στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου Θέρμου. Τα συνεργεία έπιασαν δουλειά και προσπαθούν να επαναφέρουν, όσο γίνεται, το κατάστρωμα της γέφυρας σε μια κατάσταση που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς. Όπως δήλωσε αποκλειστικά στην τηλεόραση του Lepanto, ο εργολάβος Θανάσης Βαλτινός, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έδωσε κατεπείγουσα εντολή για την συντήρηση της γέφυρας προκειμένου να είναι έτοιμη να δεχτεί τα βάρη από τα διερχόμενα οχήματα που θα διέλθουν από αυτή, αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω και της διακοπής κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων στη Παλιοβούνα.

Still0508_00000
Να θυμίσουμε πως σε συγκεκριμένο σημείο της Παλιοβούνας, τεράστιοι βράχοι, των οποίων το βάρος υπολογίζεται σε 40 τόνους, έχουν αποκολληθεί και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στο οδόστρωμα, προκαλώντας έτσι πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, όχι μόνον για το οδικό δίκτυο, αλλά και για την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών, και επιβατών των οχημάτων. Για το λόγο αυτό ομάδα ειδικών τεχνικών από την Ελβετία, βρίσκεται στην περιοχή και προχωρούν στις προετοιμασίες για την έναρξη των εργασιών. Η παράκαμψη που θα χρησιμοποιηθεί είναι μέσα από την γέφυρα Μπανιά (επ. οδός Θέρμου – Ναυπάκτου) που μπορεί να δεχτεί όμως οχήματα μέχρι 3,5 τόνους.

Still0508_00001

Βέβαια η κατάσταση της γέφυρας στο σύνολό της είναι απαράδεκτη, καθώς οι λαμαρίνες του καταστρώματος έχουν ξεκολλήσει εντελώς σε πολλά σημεία και έχει δημιουργηθεί κενό, ενώ και τα ξύλα που βρίσκονται κάτω από τις λαμαρίνες έχουν σαπίσει και έχουν φύγει από την θέση τους.

Ωστόσο σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε o εργολάβος, η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έχει εγκρίνει το κονδύλι για την συντήρηση και την επισκευή της γέφυρας, με τις εργασίες να περιλαμβάνουν αντικατάσταση καταστρώματος, αμμοβολή και βάψιμο του σιδερένιου σκελετού της.

Η τροχαία Ναυπάκτου με οχήματά της έχει απαγορεύσει την διέλευση των οχημάτων από την γέφυρα, ενώ παράλληλα ενημερώνει τους οδηγούς για τις εναλλακτικές διαδρομές. Σε παρόμοια ενέργεια έχει προχωρήσει και το αστυνομικό τμήμα του Θέρμου με το προσωπικό του να είναι επί ποδός.Οι εργασίες σύμφωνα και με τον κ. Βαλτινό θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Still0508_00003

lepantortv.gr