Ξεκίνησε η αξιολόγηση των διοικητών νοσοκομείων

me8 nosokomeio

 

Με συνοπτικές διαδικασίες που διαρκούν το πολύ 15 λεπτά της ώρας, αξιολογεί ηπενταμελής επιτροπή που ορίσθηκε από το υπουργείο Υγείας, τους διοικητές των νοσοκομείων.

Ήδη από το ολιγόλεπτο crash test πέρασαν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου οι διοικητές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και σύμφωνα με τις πληροφορίες τουHealthReport.gr, η εξέταση στους περισσότερους διήρκησε από 12 έως το πολύ 15 λεπτά.

Γεγονός που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους ελεγχόμενους, καθώς οι περισσότεροι αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να περιγράψουν τις δραστηριότητες τους στο νοσοκομείο αλλά και όλα τα οικονομικά δεδομένα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.

«Πότε ξεκίνησε η αξιολόγηση και πότε τελείωσε ούτε που καταλάβαμε» έλεγε εξεταζόμενος στο HealthReport.gr.
Σειρά έχουν τώρα οι υποδιοικητές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που θα περάσουν από το ίδιο crash test. Θα ακολουθήσουν διοικητές και υποδιοικητές και των υπολοίπων Υγειονομικών Περιφερειών.

Οι ερωτήσεις της αξιολόγησης

Η πενταμελής επιτροπή αξιολόγησης, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές τουHealthReport.gr, υπέβαλε τελείως διαφορετικές ερωτήσεις στον κάθε διοικητή νοσοκομείου, γεγονός που ερμηνεύτηκε από πολλούς ότι δεν υπήρχαν κοινά και σαφή κριτήρια για όλους τους ελεγχόμενους, ώστε να μπορεί να εξαχθεί ένα αξιόλογο αποτέλεσμα για το ποιος είναι ικανός και ποιος όχι.

Τα μέλη της επιτροπής πάντως σε ορισμένους διοικητές ρωτούσαν ακόμη και την ηλικία παρότι είχαν μπροστά τους και τα βιογραφικά τους.
Εκτός αυτού υπήρχαν και ερωτήσεις του τύπου… «ποιο είναι το όραμα σας για το νοσοκομείο» ή και «τι μισθοδοσία έχετε», λένε έγκυρες πηγές στο HealthReport.gr.

Σε πολλές περιπτώσεις πάντως όταν ορισμένοι διοικητές ρωτήθηκαν για λεπτομέρειες που σχετίζονταν με τα οικονομικά, αδυνατούσαν να απαντήσουν.
Να σημειωθεί πως οι ελάχιστοι από τους διοικητές των νοσοκομείων που θα παραμείνουν στο ΕΣΥ, θα αλλάξουν νοσοκομείο και δε θα παραμείνουν σε αυτό που διοικούν σήμερα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των σημερινών διοικητών των νοσοκομείων, θα γίνει ανοικτή πρόσκληση ώστε να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι.

Θα ακολουθήσει και πάλι εξέταση των νέων βιογραφικών αλλά και συνεντεύξεις με τους υποψηφίους, ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να εισηγηθεί τα νέα πρόσωπα τωνδιοικητών των νοσοκομείων στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με βάση τις εκτιμήσεις η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί περίπου στις 10 Δεκεμβρίου και το αργότερο στις αρχές του νέου έτους θα έχουν διορισθεί ήδη οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία.

Όσο για τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που έχει αναλάβει την επιλογή και τις συνεντεύξεις, είναι:

Πέτρος Γιαννουλάτος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας,
Παναγιώτης Σκανδαλάκης, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ),
Δημήτριος Νιάκας, καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου,
Γεώργιος Καπερώνης, σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και
Νικόλαος Μπερετάνος, οικονομολόγος – σύμβουλος Διοίκησης της Α.Ε. με την επωνυμία «Μαρινόπουλος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικού Εμπορίου».
Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Πέτρος Γιαννουλάτος

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 

http://www.healthreport.gr/