Ξεκινούν οι ζωντανές μεταδόσεις στο YouTube Gaming

Το δικό τους YouTube αποκτούν οι λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς η υπηρεσία ετοιμάζεται να λανσάρει το YouTube Gaming απευθυνόμενη αρχικά σε gamers από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι παίκτες αποκτούν έτσι την δυνατότητα να μεταδίδουν ζωντανά το παιχνίδι τους και να παρακολουθούν άλλους παίκτες στα κανάλια των παιχνιδιών που θα επιλέξουν.

Κληρονομιά του YouTube Gaming θα αποτελέσουν χιλιάδες βίντεο που υπάρχουν σήμερα στο YouTube, με Σελίδες αφιερωμένες σε 25.000 τίτλους παιχνιδιών. Στο ίδιο σημείο θα συγκεντρώνονται «τα καλύτερα βίντεο» και τα live streams (ζωντανή μετάδοση) ανά τίτλο. Κανάλια θα συσταθούν ανά εκδότη και ανά δημιουργό βίντεο.

Εκτός από την υπηρεσία στο WWW, το YouTube Gaming θα εμφανίζεται και υπό μορφή app σε Android και iOS.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του YouTube Gaming είναι το live streaming, η κύρια λειτουργία του ανταγωνιστικού Twitch που πέρασε στα χέρια της Amazon αντί 1 περίπου δισεκατομμυρίου δολαρίων, μετά την απόρριψη πρότασης που φέρεται να υπέβαλλε η Google.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι η δυνατότητα streaming με ρυθμό 60 καρέ το δευτερόλεπτο, η δυνατότητα DVR (εγγραφή) και η αυτόματη μετατροπή της ροής σε YouTube video. Ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να προγραμματίσει την ζωντανή μετάδοση και ένας κοινός σύνδεσμος θα παραπέμπει σε όλα τα stream του ίδιου χρήστη.

Πηγή: in.gr