Ξεκινούν τα εικαστικά εργαστήρια στη «Διέξοδο»

 

Ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος», συνεχίζει για άλλη μια χρονιά την λειτουργία των εικαστικών του εργαστηρίων.

Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα ζωγραφικής, σχεδίου και κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος.

Τα τμήματα ζωγραφικής και σχεδίου απευθύνονται τόσο σε ενήλικες αρχάριους όσο και σε προχωρημένους. Επιπρόσθετα και για πρώτη φορά θα λειτουργήσει και παιδικό τμήμα καθώς και προσωπική διδασκαλία προετοιμασίας για εξετάσεις σε Σχολές Καλών Τεχνών.

Τα τμήματα κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος απευθύνονται μόνο σε ενήλικες, αρχάριους ή προχωρημένους.

Η διδασκαλία θα γίνεται από πτυχιούχους εικαστικούς και εξειδικευμένους καλλιτέχνες, στους χώρους της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της «Διεξόδου» (Ράγκου 5) όπου στεγάζονται και τα εικαστικά εργαστήρια.

Στα τμήματα ζωγραφικής που θα λειτουργούν κάθε Τετάρτη είτε πρωί είτε απόγευμα πλέον της πρακτικής διδασκαλίας με λάδι, τέμπερα και ακουαρέλα οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν και υπεύθυνες γνώσεις Ιστορίας της Τέχνης.

Στο τμήμα κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος που θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα βράδυ, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν την τεχνική του μακραμέ, και την δημιουργία κοσμημάτων με ντίζες, σύρματα, χάντρες και fumo.

Η έναρξη των τμημάτων ζωγραφικής θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου και θα λήξουν το τέλος Ιουνίου 2016 ενώ τα τμήματα κατασκευής κοσμήματος θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου και θα λήξει το τέλος Μαρτίου 2016.

Οι εγγραφές στα τμήματα θα πραγματοποιούνται στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» (Ραζη-Κότσικα 23) από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 καθημερινά (πλην Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. (Πληροφορίες 26310 51260)