Πάτρα:Οδύνη και μεγαλείο ψυχής στην κηδεία των φοιτητών.Συγκλόνισε ο πατέρας του Αλέξη: «Ο γιος μου προσπάθησε να σώσει τα δύο παιδιά»

 

Ανείπωτη οδύνη στις κηδείες των δύο φοιτητών στην Πάτρα. ΤουΑλέξη Αντρέα και της Ρεγγίνας Ζαπάντη. Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο παιδιών.

Συγκλόνισε ο πατέρας του Αλέξη: «Ο γιος μου προσπάθησε να σώσει τα δύο παιδιά»

Ο πατέρας του 21χρονου φοιτητή Γεωλογίας συγκλόνισε απευθυνόμενος στους τρεις φίλους του αδικοχαμένου παιδιού του που σώθηκαν από το τραγικό δυστύχημα και ήταν παρόντες στην κηδεία: «Μην μου ζητάτε συγγνώμη. Ηταν θέλημα Θεού να φύγει ο Ανδρέας. Προσπάθησε να σώσει τα δύο παιδιά που ήσαν πίσω. Και “έφυγε” μαζί τους. Μην μου ζητάτε συγγνώμη. Θέλω να σας γνωρίσω. Είστε και δικά μου παιδιά», έλεγε με αναφιλητά… Ο πατέρας του 21χρονου φοιτητή, υπηρετεί στο Α’ αστυνομικό τμήμα της Πάτρας.

Η συνάντηση των δύο μανάδων στην εκκλησία 

«Πείτε μου έχετε δει πιο όμορφο γαμπρό» έλεγε καταρρέοντας στην αγκαλιά του γιου της Σπύρου και του συζύγου της, η μητέρα του 21χρονου. Ρίγη ανατριχίλας και τη στιγμή που συναντήθηκε με τη μητέρα της άτυχης Ρεγγίνας. «Υπάρχουν μανούλες που έμειναν χωρίς παιδιά στην αγκαλιά» έλεγε η μητέρα του Ανδρέα σκορπίζοντας δάκρυα σε όλους και στη μητέρα που έχασε κι εκείνη το μοναχοπαίδι της.

Θρήνος στην κηδεία της 23χρονης Ρεγγίνας Ζαπάντη, που βρήκε τραγικό θάνατο εγκλωβισμένη μέσα στο μοιραίο αυτοκίνητο στον μώλο της Αγίου Νικολάου. Η νεκρώσιμος ακολουθία ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης, αμέσως μετά την κηδεία του Ανδρέα Αλέξη. Πρόσωπα ανέκφραστα από τον πόνο στην κηδεία του πανέμορφου κοριτσιού. Απαρηγόρητοι ήταν οι γονείς της, Ιάκωβος και Χριστίνα Ζαπάντη για το μοναχοπαίδι τους που χάθηκε τόσο πρόωρα. Στο πλευρό των τραγικών γονέων και των δύο οικογενειών, έσπευσε να συμπαρασταθεί πλήθος κόσμου από την Πάτρα. Περίπου 2.000 άνθρωποι παρακολούθησαν στην νεκρώσιμο ακολουθία. Φίλοι και γνωστοί των δύο νέων, γονείς, αστυνομικοί και κόσμος που απλά θέλησε να πει μια κουβέντα παρηγοριάς στους συντετριμμένους γονείς.

Το τρίτο θύμα είναι η Γεωργιάνα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.

Φίλοι των θυμάτων ανέβασαν στο facebook την τελευταία φωτογραφία της παρέας πριν οι έξι φύγουν με το αυτοκίνητο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Φώναζαν «Βοήθεια!» οι φοιτητές μέσα από τη θάλασσα

Κι ενώ οι έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος συνεχίζονται, συγκλονιστική είναι η περιγραφή του κεντρικού λιμενάρχητης Πάτρας, τα πρώτα λεπτά μετά την πτώση του αυτοκινήτου με τους φοιτητές στη θάλασσα. Ακούστηκαν φωνές «Βοήθεια βοήθεια!». Αυτό ήταν το πρώτο που αντελήφθη γυναίκα λιμενικός που είχε βάρδια εκείνη την ώρα στον χώρο των κρατητηρίων του λιμενικού. Ενας άνθρωπος κολυμπούσε και ζητούσε βοήθεια. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του λιμενικού και ο δύτης ο οποίος έσπευσε στο σημείο.

 

 

 

Φωτογραφίες: thebest.gr / patrastimes.gr