Οι ακαδημίες στίβου της ΓΕΑ πρωτοπορούν για άλλη μία φορά!

 

Για πρώτη φορά στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας ξεκινάει ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα πρόγραμμα με τίτλο «ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ».

Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε από τη κ. Μαρκάτη Αλεξάνδρα , υποψήφια διδάκτωρ της Αθλητικής Ψυχολογίας (ΤΕΦΑΑ – Πανεπιστήμιο Αθηνών)   κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στην προπονητική στίβου, με στόχο τη περαιτέρω καλλιέργεια της ψυχοκινητικής διάστασης του παιδιού-αθλητή και την καλύτερη γνωριμία με τον εαυτό του, τους συναθλητές του και τις απαιτήσεις του αθλήματος. Και όλο αυτό μέσα από πρότυπες αθλητικές δραστηριότητες αλλά και συμβουλευτικές δράσεις προσαρμοσμένες στο στίβο, γεμάτες παιχνίδι, διασκέδαση και διάθεση δημιουργικότητας!

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο από τη κα. Μαρκάτη Αλεξάνδρα σε συνεργασία με τη προπονήτρια των ακαδημιών στίβου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου κ. Ελένη Νικολοπούλου.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 4 εβδομάδες και θα διεξάγεται σε διάφορα αθλητικά σημεία ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε συνάντησης. Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται το «ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ» είναι από 6 έως 12 ετών. Την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 5μμ, ξεκινάει το πρώτο γκρουπ των ακαδημιών της ΓΕΑ, ηλικίας 6-9 ετών.

Η Αθλητική Ψυχολογία αποτελεί έναν καινούριο αλλά πολύ σημαντικό κλάδο του αθλητισμού και αφορά τόσο τους πρωταθλητές όσο και τους αρχάριους νεαρούς αθλητές. Στόχος της είναι η αξιοποίηση των ψυχικών και νοητικών ικανοτήτων των αθλητών για τη βελτίωση της απόδοσής τους, την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που τους απασχολούν και την ανάδειξη-εκμαίευση των θετικών στοιχείων ενός αθλητή. Με γνώμονα τα παραπάνω και με σεβασμό στις ανάγκες των παιδιών για έκφραση μέσω κίνησης και κοινωνικοποίησης, το πρόγραμμα ΑγΑ καλύπτει ισότιμα και με αρμονία όλους αυτούς τους στόχους.