Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του κόσμου!

floyd

Τo περιοδικό Forbes ανακοίνωσε τη λίστα με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον πλανήτη και μαντέψτε… Οι δύο πρώτοι δεν είναι ποδοσφαιριστές!

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει το όνομα του νικητή του «αγώνα του αιώνα», ο πυγμάχος Φλόιντ Μεϊγουέδερ. Ο Αμερικανός πυγμάχος έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό 300 εκ. δολάρια εκ των οποίων τα 285 εκ. είναι από χρηματικά έπαθλα, ενώ μόλις τα 15 εκ. προέρχονται από τα διαφημιστικά.

Στην αμέσως επόμενη θέση, ακολουθεί ο αντίπαλος του στον τελικό της «αναμέτρησης του αιώνα»,  Μάνι Πακιάο. Ο Φιλιππινέζος έχει σχεδόν τη μισή περιουσία, 160 εκ. δολάρια, από τα οποία τα 148 εκ. είναι χρηματικά έπαθλα και τα 12 εκ. διαφημιστικά.

Την τετράδα συμπληρώνουν ο φόργουορντ της Ρέαλ Μαδρίτης και κάτοχος της χρυσής μπάλας, Κριστιάνο Ρονάλντο με 79,6 εκ. δολάρια και αστέρι της Μπαρτσελόνα, Λιονελ Μέσι με 73,8 εκ. δολάρια και ακολουθεί ο «Βασιλιάς» του τένις Ρότζερ Φέντερερ με 67 εκ. δολάρια.

Ενδιαφέρον έχει ότι στην πρώτη πεντάδα η σχέση χρηματικών επάθλων και διαφημιστικών εσόδων είναι αντιστρόφως ανάλογη από το Νο 1 προς το Νο 5. Δηλαδή ενώ στην περίπτωση Μεϊγουέδερ το 95% της περιουσίας του προέρχεται από χρηματικά έπαθλα και μόλις το 5% από χορηγίες, ο Φέντερερ έχει εξασφαλίσει το 86,6% της περιουσίας του από διαφημιστικά και μόλις το 13,4% από χρηματικά έπαθλα!

Την πρώτη γυναίκα που συναντάται στη λίστα είναι στο Νο 26 η Μαρία Σαράποβα με έσοδα 29,7 εκ. δολάρια, από τα οποία τα 6,7 εκ. προέρχονται από τις νίκες της στα γήπεδα και τα 23 εκ. από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει. Στην πρώτη 100άδα απαντάται μία ακόμη γυναίκα, τενίστρια κι αυτή, η Σερίνα Γουίλιαμς με περιουσία που αγγίζει τα 24,6 εκ. δολάρια, εκ των οποίων τα 11,6 εκ. είναι χρηματικά έπαθλα και τα 13 εκ. δολάρια διαφημιστικά έσοδα.

Νεότερος στη λίστα είναι ο άσος της Μπαρτσελόνα Νεϊμάρ ο οποίος από το Νο 23 βλέπει τα έσοδα του να φτάνουν τα 31 εκ. δολάρια, ενώ γηραιότερος είναι ο γκόλφερ Φιλ Μίκελσον με έσοδα 50,8 εκ. δολάρια!

Η πρώτη δεκάδα

Δείτε αναλυτικά τη λίστα εδώ.

gazzetta.gr