Ολάντ: «Η ελληνική πρόταση χαίρει θετικής αποδοχής από τους θεσμούς»

010210

Την θετική αποδοχή της ελληνικής πρότασης και την ανάγκη να υπάρξει μια βιώσιμη και συνολική λύση στο ελληνικό ζήτημα υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

«Σήμερα δείξαμε την θέλησή μας και το ίδιο έκαναν πιο πριν και οι υπουργοί οικονομικών. Η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες και ειδικότερα τις τελευταίες μέρες υπεδείχθη έργο μετά και τις σημερινές με τις προτάσεις. Γνωρίζουμε την κατάσταση της Ελλάδας και την κρίση του ελληνικού λαού. Έχει θετική υποδοχή η πρόταση από τους θεσμούς. Η Γαλλία υποστηρίζει αυτό το βήμα , γιατί νομίζω ότι πρέπει να βρούμε τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και οριστική συμφωνία. Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων και των Ευρωπαίων μια άμεση λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε βέβαια πως «μιλούμε γα μέτρα δημοσιονομικής φύσεως αλλά όχι μόνο, γιατί η λύση πρέπει να είναι συνολική, μια λύση δηλαδή που θα συμπεριλαμβάνει και τα επόμενα βήματα. Δεν μπορούμε να επανέλθουμε τους επόμενους μήνες ξανά για το ελληνικό ζήτημα και η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Επίσης πρέπει όλα να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό. Το Eurogroup πρέπει να παράσχει νέες προτάσεις, που θα είναι το απαύγασμα των συζητήσεων μεταξύ των ελληνικών και των διεθνών αντιπροσώπων και μετά ο λόγος θα περάσει στα κοινοβούλια, ανάμεσα σε αυτά και το ελληνικό φυσικά για την αποδοχή της. Η Γαλλία θέλησε να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση και έγινε μεγάλη δουλειά και από την ελληνική επιτροπή. Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα κάτι πολύ απτό, το οποίο δείχνει ότι επιθυμεί κι η ίδια τη παραμονή της στην Ευρωζώνη. Είναι προς το συμφέρον όλων μια λύση τέτοια. Ωστόσο σήμερα πετύχαμε την βάση των νέων συζητήσεων» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Newsbeast.gr