Ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στα αιτήματα των αγροτών

Στο πλευρό των αγροτών το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

 

  Ομόφωνα δεκτή έγινε απόψε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου η εισήγηση του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου, με την οποία ζητήθηκε η στήριξη στα αιτήματα των αγροτών.

  Όπως είπε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου τα νομοσχέδια της κυβέρνησης για φορολογία και ασφαλιστικό εξανεμίζουν τα αγροτικά εισοδήματα, με καταστροφικές συνέπειες για τους αγρότες και τις οικογένειές τους αλλά και την τοπική οικονομία.

  Στο ψήφισμα που εκδόθηκε, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν την συμπαράστασή τους στα αιτήματα  των αγροτών, καλώντας κάθε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του  νομού Αιτωλ/νίας να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις, στηρίζοντας με την ψήφο του το δικαίωμα στην επιβίωση χιλιάδων συμπατριωτών μας».

  Στο συνοδευτικό κείμενο του ψηφίσματος το οποίο αναγνώσθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Ανδρέα Κότσαλο, αναφέρθηκε επίσης ότι «Για μια ακόμη φορά η άστοχη αγροτική κυβερνητική πολιτική, προκαλεί εντάσεις και κοινωνικά προβλήματα. Οδηγεί τους αγρότες στο δρόμο, για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Την διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.

Αντί αυτού, οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την καθολική απουσία συγκροτημένου,  σχεδίου στήριξης του πρωτογενούς τομέα, αλλά και με νομοσχέδια που πλέον θέτουν σε αμφισβήτηση τη δυνατότητα  αγροτικής παραγωγής.

Φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχονται να ισοπεδώσουν ότι έχει απομείνει στην ελληνική ύπαιθρο, συντελώντας   στην εγκατάλειψη και την ερημοποίησή της, με όσες συνέπειες έχει αυτό για τη χώρα γενικότερα.

Αλήθεια, σε ποιους άραγε η  κυβέρνηση και ο κ. Πρωθυπουργός στηρίζουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη της κατεστραμμένης ελληνικής  οικονομίας όταν με τις επιλογές τους καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέας παραγωγής εξανεμίζοντας το αγροτικό εισόδημα;

Με ποιες προϋποθέσεις και όρους επιδιώκουν την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας όταν στερούν την δυνατότητα ειδικά στους νέους αγρότες να παραμείνουν στον τόπο τους και να δουλέψουν στη γη τους;»