Τα πάνω κάτω έφερε ο Παναθηναϊκός : Ανατροπή με πέναλτι (βίντεο)

panathinaikos2

Τα πάνω κάτω έφερε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπριζ, καταφέρνοντας να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου 10λέπτου και τελικά να πάρει τη νίκη με 2-1. Ο Μπεργκ με κεφαλιά και ο Καρέλης με πέναλτι τα γκολ των “πρασίνων” που πήραν αβαντάζ πρόκρισης αν και έπαιζαν με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο, εξαιτίας της αποβολής του Σάντσεθ. Χαμένο πέναλτι για τον Μπεργκ.

Είναι αυτό που λέμε όλα στραβά και ανάποδα. Αυτό ακριβώς συνέβη στον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Τι να πρωτογράψει κανείς. Στην πρώτη επίθεση του αντιπάλου (10ο λεπτό οι πράσινοι δέχθηκαν γκολ από τον Εμπομπό σε μία φάση που η αμυντική ανισορροπία τους ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Στη…δεύτερη, τρία λεπτά αργότερα, οι Βέλγοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία για το 0-2 ενώ η παράταξη με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς την οποία επέλεξε οΠρεντόμ δυσκόλεψε αφάνταστα τον Παναθηναϊκό.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μόλις οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισαν το δικαίωμα να κάνουν το 1-1 αλλά το απώλεσαν με το χαμένο πέναλτι του Μπεργκ στο 34′!

Και ενώ μετά το γκολ του Σουηδού στο 37′ που έφερε το ματς στα ίσια, ο κόσμος νόμιζε ότι η ώρα της κακοδαιμονίας είχε παρέλθει, έφτασε το πολύ άτσαλο μαρκάρισμα του Σάντσεθ στο 43′ για να αφήσει τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες! Το γεγονός ότι ο Ντιαμπί δεν έκανε το 1-2 στο τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη στο 45′ ήταν ένα από τα λιγοστά παρήγορα του κατά τα άλλα ας τα να πάνε στο διάβολο πρώτο μέρος.

Ο τροχός της τύχης άρχισε να γυρίζει αλλιώς κατά το δεύτερο μέρος. ΟΑναστασίου, απολύτως φυσιολογικά, έκανε δύο γρήγορες αλλαγές για να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του και έτσι πήραν θέση στο γήπεδο οιΤριανταφυλλόπουλος για το κέντρο της άμυνας και Ατζαγκούν για τον άξονα. Η Μπριζ πήρε την μπάλα στα πόδια της για να κάνει ένα παιχνίδι και λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί το μούδιασμα της άμυνας του Παναθηναϊκός (ο Τριανταφυλλόπουλος έμοιαζε να είναι σε άλλο γήπεδο),ειδικά στη φάση του 62′ όταν ο Κοτσόλης νίκησε τον Ντιαμπί.

Αφού η ζημιά δεν έγινε εκεί, οι γηπεδούχοι φρόντισαν να χτυπήσουν σαν κόμπρα καθώς ήξεραν ότι δεν είχαν πολλές ευκαιρίες λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος. Η κουταμάρα του Μπομπό να πιάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή της Μπριζ με το χέρι έδωσε στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να κάνει το 2-1 από τα 11 μέτρα. Και στατιστικά να το έβλεπε κανείς οι πράσινοι δεν θα μπορούσαν να χάσουν και άλλο πέναλτι μέσα στο ίδιο 90λεπτο. Και δεν έγινε. Ο Καρέλης ευστόχησε για το 2-1 στο 65′.

Τι απέμενε για τη διατήρηση της νίκης; Αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία από όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού. Με αρκετό ζόρι είναι η αλήθεια, αυτό επετεύχθη και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει σε μία πανάκριβη, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, νίκη.

MVP

Ναι, πολύ ωραία, ο Μπεργκ και ο Καρέλης πέτυχαν τα πολύ σημαντικά γκολ της βραδιάς, καμία αντίρρηση. Αν δεν υπήρχε όμως ο Ζέκα με τις αστείρευτες δυνάμεις του, ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα έφτανε στην ανατροπή. Ο Πορτογάλος έτρεξε για δύο και για τρεις συμπαίκτες του κερδίζοντας μπάλες και ανάσες για τους υπόλοιπους.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Σάντσεθ αποκτήθηκε για να μεταλαμπαδεύσει στους υπόλοιπους την εμπειρία του από το πολύ υψηλό επίπεδο. Στο 43′ όμως ο Ισπανός στόπερ θόλωσε και με το σχεδόν εγκληματικό του φάουλ στη μεσαία γραμμή άφησε τους συμπαίκτες του να παίξουν με 10 για 47 αγωνιστικά λεπτά και υπό αφόρητη ζέστη. Προφανώς και ο ίδιος θα έχει καταλάβει το πολύ σοβαρό λάθος του.

contra.gr