Οριστική ρήξη Κωνσταντοπούλου – Τσίπρα

Οριστική ρήξη Κωνσταντοπούλου- Τσίπρα - Κεντρική Εικόνα

Την οριστική της ρήξη με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά επιβεβαίωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία με αιφνιδιαστική της παρέμβαση κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής προσπάθησε ξανά να μπλοκάρει τη διαδικασία, «άδειασε» τον Πρωθυπουργό και κάλεσε τους βουλευτές να απορρίψουν τον «εκβιασμό των εταίρων» και να πουν ΟΧΙ στον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

«Η Βουλή δεν μπορεί και δεν πρέπει να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες οι οποίες θέτουν σε διακύβευση την ποιότητα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» είπε η κα Κωνσταντοπούλου εν μέσω διαμαρτυριών από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι φώναζαν ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να πάρει τον λόγο κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών. «Αισθάνθηκα αγανάκτηση όταν άκουσα την κα Μέρκελ , αρχηγό ενός άλλου κράτους να ανακοινώνει πότε και πως θα ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων. Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης εισαγωγής και ψήφισης. Η στάση του Πρωθυπουργού έχει την διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας. Η Βουλή όμως δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό, να μην αποδεχθεί τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση. Εδώ υπάρχει ξεκάθαρα ο κίνδυνος μέσα από αυτό τον εκβιασμό να δημιουργηθούν τετελεσμένα τα οποία θα αποκρουστούν με την καταγραφή του εκβιασμού» είπε. Αναφερόμενη στη νέα έκθεση του ΔΝΤ η Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι ήδη υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία η Βουλή και η κυβέρνηση πρέπει να έχουν υπ’όψιν και κυρίως οι αναφορές στο μη βιώσιμο χρέος, την πρόταση για 30ετή αναστολή αποπληρωμών και κούρεμα χρέους.

«Ως Πρόεδρος της Βουλής και με πλήρη επίγνωση της σημασίας και της κρισιμότητας των στιγμών είναι υποχρέωση των θεσμικών εγγυητών να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός να ολοκληρωθεί. Οφείλουμε συγκροτημένα να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους και να σεβαστούν τη δημοκρατία και την κοινοβουλευτική διαδικασία» κατέληξε η Πρόεδρος . Η πρότασή της για να μη γίνει αποδεκτός ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος δεν έγινε δεκτός από την Επιτροπή με τη συζήτηση να συνεχίζεται κανονικά.

parapolitika.gr