Οριστικό: Δεν υποβιβάζεται ο Παναθηναϊκός

Giannak

Η διαφωνία της διαφωνίας οδήγησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην απόφαση να κάνει δεκτή την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την ανάκληση της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά να θέσει σε νέα ψηφοφορία την γνωμοδότηση για την τιμωρία των πράσινων, καταλήγοντας να στηρίξει την απόφασή της στο άρθρο 77 που σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού…

Αντεγκλήσεις, διαφορετικές θέσεις, τοποθετήσεις και υψηλοί τόνοι σημάδεψαν τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ για την υπόθεση της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Το sdna.gr σας ενημέρωσε έγκαιρα για την αρχική απόφαση της Επιτροπής που έκρινε άκυρη τη μεταβίβαση των μετοχών και τώρα, με αποκλειστικές πληροφορίες, σας προσφέρει τη συνέχεια της υπόθεσης, όσο και το παρασκήνιο.

Αρχικά λοιπόν τα έξι μέλη της ΕΕΑ με ψήφους 4-2 αποφάσισε την ανάκληση της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να θέσουν σε νέα ψηφοφορία το σκεπτικό της απόφασης και με βάση ποιο άρθρο για γινόταν η γνωμοδότηση για την πιθανή τιμωρία του Παναθηναϊκού.

Οι συσχετισμοί σε αυτή την περίπτωση άλλαξαν, καθώς οι δύο από τους τέσσερις που ψήφισαν υπέρ της ανάκλησης, υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να τεθεί θέμα υποβιβασμού.

Συγκεκριμένα, στη νεότερη ψηφοφορία που διενεργήθηκε η κυρία Μαρούπα και ο κύριος Περράκης πρότειναν τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού (δηλαδή τήρηση του άρθρου 69), ενώ οι κ.κ. Παπαλάκης και Βάμβουκας πρότειναν να ισχύσει το άρθρο 77, που δεν προβλέπει ποινή υποβιβασμού. Ετσι, με 4-2 ψήφους πέρασε να στηριχτεί η απόφαση στο άρθρο 77 του αθλητικού νόμου, που σημαίνει ότι η ανώτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον Παναθηναϊκό είναι πρόστιμο ύψους 50 χιλ. Ευρώ.

Το θέμα που εγείρεται πλέον αφορά στην επόμενη κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου… Θα διατηρήσει τις μετοχές στην κατοχή του (κάτι που σημαίνει ότι θα κατέχει θεσμικό ρόλο κι ως εκ τούτου δε θα μπορεί να εισέρχεται στους αγωνιστικούς χώρους), ή θα επιδιώξει εκ τ μεταβίβαση των μετοχών;

Ο Παναθηναϊκός πάντως όπως έγινε γνωστό, θα κυνηγήσει την υπόθεση ώστε να πετύχει την κατάπτωση της απόφαση της ΕΕΑ.

sdna.gr