Ο Βασίλης Αρτίκος ταξιδεύει με τον φακό του το Μεσολόγγι στο Αιγαίο

Μεσολόγγι η λίμνη του αλατιού και των αναμνήσεων”, είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζει ο Βασίλης Αρτίκος ως επίτιμος καλεσμένος του Antiparos PHOTO Festival 2015.

H έκθεση φιλοξενείται στη γκαλερί ΑΝΤΙ και αποτελεί το κεντρικό γεγονός του φεστιβάλ. Είναι ο πέμπτος σταθμός ενός μεγάλου ταξιδιού που ξεκίνησε πέρυσι στο Παρίσι και έχει σκοπό να γυρίσει σ’ όλο το κόσμο προβάλλοντας το Μεσολόγγι μέσα από τις εικόνες και τους στίχους δυο φίλων που τους ενώνει η αγάπη για τη πατρίδα τους και τη φωτογραφία των Βασίλη Αρτίκου και Νίκου Αλιάγα.

Οι εκατοντάδες επισκέπτες (ξένοι τουρίστες κατά βάση) της έκθεσης εντυπωσιάζονται από το λιτό και απέριττο τοπίο της λιμνοθάλασσας αλά και από την αυθεντικότητα της ζωής των ανθρώπων της μέσα από τις εικόνες και τους στίχους των δημιουργών του ομότιτλου λευκώματος που συνοδεύει την έκθεση.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης που αναφέρει τους ανθρώπους του πνεύματος που εμπνεύστηκαν και ύμνησαν το Μεσολόγγι όπως ο Λόρδος Βύρων, ο Γκαίτε, ο Βίκτωρ Ουγκω, ο Ντελακρουά, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία να δουν από κοντά αυτό το μαγικό μέρος.

Επόμενος σταθμός της έκθεσης είναι η Γερμανία μιας και ο φωτογράφος είναι καλεσμένος να μεταφέρει την έκθεση του σε Ντίσελντορφ και Βερολίνο.

aixmi-news.gr