Ο Βασίλης Κονίδας στο Junior Music Stars – Δείτε τι δηλώνει στο AgrinioTimes.gr

screenshot_6

Στο Junior Music Stars τα μεγαλύτερα ωδεία της Ελλάδας και της Κύπρου συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα, μεταδίδοντας στα παιδιά την γνώση και την αγάπη για τη μουσική.

Την Δυτική Ελλάδα εκπροσωπεί ο διευθυντής της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου και της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής, Βασίλης Κονίδας. Κάθε εβδομάδα δίνει τη βαθμολογία μοιράζοντας αστέρια στους μικρούς συμμετέχοντες.

screenshot_4

Ο Παρασκευάς Μάζης και το AgrinioTimes.gr ήρθαν σε επικοινωνία με τον ίδιο να δηλώνει: «Δέχθηκα να είμαι ένας από τους κριτές της επικράτειας, ύστερα από πρόταση του ωδείου Φίλιππος Νάκας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών δια μέσω του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Μίλτου Λογιάδη και του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας -που συμμετέχουν κι αυτοί- εφόσον δεν υπάρχει βαθμολογία, γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να βαθμολογούμε παιδιά. Δεν είναι σωστό να απορρίπτουμε ή να διαβαθμίζουμε παιδιά. Αύριο, το πρωί μπορεί ένα παιδί να ξεπεταχτεί και να τρίβουμε όλοι τα μάτια μας. Η φιλοσοφία αυτού του διαγωνισμού μου κέντρισε τοενδιαφέρον, ύστερα από τη πρόταση που μου έκαναν να δεχθώ γιατί υπήρχαν όροι και προϋποθέσεις προκειμένου να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τη μουσική. Επίσης, μου άρεσε το έπαθλο που υπάρχει στο διαγωνισμό που δεν είναι ούτε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, ούτε χρήματα παρά θα είναι υποτροφία για τις μουσικές σπουδές των παιδιών ως και την ενηλικίωσή τους. Εκείνο που θέλω να σας πω -από την εμπειρία μου- είναι πως τα πράγματα είναι όπως ακριβώς φαίνονται. Δεν υπάρχει τίποτα στημένο, είναι ότι ακριβώς τα βλέπετε και εσείς από τη τηλεόραση. Να φανταστείτε δεν ξέραμε τα επίθετα των παιδιών και μέχρι να δούμε το show για πρώτη φορά στην τηλεόραση δεν ξέραμε ποιοι είναι οι άλλοι κριτές. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που με επέλεξαν και μου πρότειναν να συμμετάσχω. Τα γυρίσματα γίνονται εδώ στη Φιλαρμονική προκειμένου να μπορέσουμε να προβάλλουμε και τον τόπο μας και τη Φιλαρμονική της πόλης μας. Αυτό αποτελεί -εκτός από προσωπική αναγνωρισιμότητα για μένα- και μία αναγνώριση της δουλειάς που έχω κάνει. Τα παιδιά που συμμετέχουν εκεί έχουν όντως αστέρι -το κάθε ένα έχει το δικό του- και είναι δύσκολο να βρεθείς μπροστά στο κοινό και να εκτεθείςκαι να διαγωνιστείς ακόμα και να κριθείς. Πολύ σημαντικό, η αντιμετώπιση που έχουν από τους κριτές-προπονητές την κ. Μανωλίδου, τον κ. Θεοφάνους και τους υπόλοιπους ανθρώπους της μουσικής που βρίσκονται εκεί και τους φέρονται ως γονείς. Διασφαλίζεται η ψυχική υγεία των παιδιών, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα show όπως τόσα και τόσα που έχουν προβληθεί κατά καιρούς. Η ουσία είναι να δίνεις στο παιδί το κίνητρο να γίνεται καλύτερος αναδεικνύοντας αυτό που έχει μέσα του. Ένα παιδί, κάθε παιδί είναι ένας κόσμος ολόκληρος. Δεν είναι γίνεται να το κρίνεις ή να περιορίσεις πόσο μάλλον να το απογοητεύσεις. Κάθε εβδομάδα όλα αλλάζουν. Σήμερα, είναι αυτό το παιδί καλύτερο αύριο ένα άλλο. Ένα αστέρι. Δεν υπάρχουν βαθμολογίες. Κλείνοντας, αν έλεγα κάτι για εμένα θα ήταν πως είμαι από τους ελάχιστους τυχερούς που κάνω το χόμπι μου, επάγγελμα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου, δίχως τη μουσική».

screenshot_7

screenshot_5

screenshot_3