Ο «βιασμός» της Σνάϊντερ από τον Μπράντο στο «Τελευταίο τανγκό» ήταν, όντως, βιασμός… (Βίντεο)

last-tango-in-paris

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του σκηνοθέτη της ταινίας «τελευταίο ταγκό στο Παρίσι», Μπερνάντο Μπερτολούτσι, πως ο βιασμός της Σνάιντερ από τον Μπράντο, ήταν στην πραγματικότητα βιασμός.

Τόσο ο Μάρλον Μπράντο, όσο και ο Μπερτολούτσι, έλαβαν πολλές υποψηφιότητες για την ταινία, ενώ η 19χρονη τότε Σνάιντερ τραυματίστηκε ψυχολογικά από την εμπειρία.

Τώρα, ένα νέο βίντεο έρχεται στην επιφάνεια, όπου ο ίδιος ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει λεπτομέρειες που μας σοκάρουν ακόμα περισσότερο.

Συγκεκριμένα ο Μπερτολούτσι παραδέχεται ότι ο Μπράντο και ο ίδιος σκόπευαν να γυρίσουν την σκηνή του βιασμού χωρίς να πουν στην Σνάιντερ όλες τις λεπτομέρειες. Με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη σκηνή δεν είχε την συναίνεση της ηθοποιού, η οποία ως μικρή και άπειρη τότε δεν ήξερε πως να αντιδράσει σε αυτή την παραβίαση του ψυχισμού της.

«Η σκηνή με το βούτυρο είναι μία ιδέα που είχαμε με τον Μπράντο, το πρωί πριν το γύρισμα», είχε πει ο Μπερτολούτσι σε συνέντευξη που έδωσε το 2013.

«Ήμουν, με κάποιον τρόπο, τραγικός προς την Μαρία, γιατί δεν της είπα τι πρόκειται να συμβεί. Ήθελα την αντίδρασή της ως κορίτσι και όχι ως ηθοποιό».

«Ήθελα να αντιδράσει ταπεινωμένη. Νομίζω μίσησε και εμένα και τον Μάρλον επειδή δεν της το είπαμε», τόνισε.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι ένιωθε ενοχές, αλλά τελικά δεν μετανιώνει την απόφαση που πήρε τότε.

«Για να αποκτήσει κάτι νομίζω ότι πρέπει να είσαι εντελώς ελεύθερος. Δεν ήθελα η Μαρία να υποδυθεί τον εξευτελισμό της, την οργή της, ήθελα η Μαρία να νιώσει την οργή και τον εξευτελισμό. Μετά με μίσησε για όλη της την ζωή», πρόσθεσε.

Πράγματι, πριν τον θάνατό της, η Σνάιντερ είχε αποκαλύψει ότι εκείνη η σκηνή την είχε κάνει να νιώσει εξευτελισμένη και λίγο βιασμένη και όπως είχε αναφέρει δεν ήταν στο σενάριο. Ούτε ο Μπερτολούτσι, ούτε ο Μπράντο απολογήθηκαν ποτέ σε εκείνη για την συγκεκριμένη σκηνή και τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση.

koolnews.gr