Ο Γ. Βαρεμένος για το πρόβλημα του νερού στο Αιτωλικό

varemenos

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πρόβλημα της ύδρευσης του Αιτωλικού, που με οξύτητα εκδηλώθηκε τις τελευταίες ημέρες, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, όπως μπορώ να εκτιμήσω από τις επικοινωνίες που είχα με τον δήμαρχο Μεσολογγίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι πρόκειται για ένα επεισόδιο φυσικοχημικής ρύπανσης, σοβαρό, γι’ αυτό και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, είναι τόσο αυστηρά. Αλλά γι’ αυτά, ας περιμένουμε τις οριστικές εκτιμήσεις των ειδικών, αύριο Τετάρτη άλλωστε θα πάρουν δείγματα νερού και οι επιστήμονες του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για να τα εξετάσουν.

Ο δήμαρχος, με τον οποίο επικοινώνησα επανειλημμένα, με διαβεβαίωσε ότι στις επόμενες λίγες μέρες θα έχει πάει στο Αιτωλικό καθαρό και υγιεινό νερό. Σημασία βέβαια έχει να φτάσουμε σε μονιμότερες, βιώσιμες λύσεις. Επικοινώνησα, γι’ αυτό, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και του ζήτησα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υλοποιηθεί το συντομότερο η μελέτη που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ για τη διαπίστωση των δυνατοτήτων εναλλακτικών πηγών για την ύδρευση του Αιτωλικού».