Ο Δ.Κωνσταντόπουλος,στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας της Εθνικής Αντίστασης στην Ι.Π. Μεσολογγίου

cba20f81-1048-4c15-84f2-2d3042b21373

 

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Αιτωλοακαρνανίας παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας της Εθνικής Αντίστασης που πραγματοποιήθηκαν στην Ι.Π. Μεσολογγίου.

Μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Πανελλήνιος Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης σήμερα, η αναγνώριση της οποίας θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Ν. 1285/1982, καταργώντας τη μεγάλη διαιρετική τομή που υπήρχε στην Ελληνική κοινωνία από το τέλος του Εμφυλίου πολέμου. 

 

Σήμερα τιμάμε την Ενότητα των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα, κορυφαία έκφραση της οποίας υπήρξε η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Εκεί γράφτηκε μια από τις πιο ένδοξες στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Έγινε το πιο καλοστημένο σαμποτάζ από τους ενωμένους Έλληνες αγωνιστές σε βάρος της γερμανικής και ιταλικής κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που ανέκοψε τη γραμμή ανεφοδιασμού των στρατευμάτων του Άξονα, αναπτερώνοντας το ηθικό των Ελλήνων και προκαλώντας τον θαυμασμό στις συμμαχικές δυνάμεις.

 

Ο Γοργοπόταμος αποτελεί σύμβολο καθολικής αντίστασης ενάντια στο φασισμό. Είναι μια ηρωική στιγμή που μας θυμίζει ότι ενωμένος ο Ελληνικός λαός έδωσε ένα σημαντικό πλήγμα στον κατακτητή. Αυτό είναι το μήνυμα του Γοργοποτάμου, το οποίο στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα επίκαιρο. Είναι χρέος μας, σήμερα, να οικοδομήσουμε τη νέα ενότητα του λαού μας για να απεγκλωβίσουμε τη χώρα από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. Η ιστορική μνήμη ας γίνει για όλους μας οδηγός για το μέλλον.”