Ο Δημήτρης Μήτσου μιλά στο agriniotimes.gr λίγες ώρες πριν το ντέρμπι με τον Χαρίλαο Τρικούπη

14606272_1469643213048183_2583233912775682089_n

Ο Παρασκευάς Μάζης και το agriniotimes.gr μιλούν με τον έμπειρο καλαθοσφαιριστή του Α.Ο. Αγρινίου, Δημήτρη Μήτσου, λίγες -πλέον- ώρες πριν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν με αντίπαλο τον Χαρίλαο Τρικούπη, το οποίο χαρακτηρίζετε από τον ίδιο, τοπικό ντέρμπι.

Στην διάρκεια της κουβέντας μας και με τα λεγόμενα του ίδιου του παίχτη, διαπιστώνει κανείς, το πόσο ήπιων τόνων είναι, το γεγονός ότι δεν φοβάται να καταθέσει την άποψη του, κοιτάζει μπροστά, παλεύει κάθε παιχνίδι  απ’ την αρχή, ενώ δίνει το δικό μήνυμα προς τους νέους, που θέλουν κάποια στιγμή να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα.

 

 

-Ήττα στην πρεμιέρα, τοπικό ντέρμπι για τη συνέχεια: Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω την ήττα που είχαμε στην πρεμιέρα με αντίπαλο την ΧΑΝΘ και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Αυτή τη φορά, παίζουμε εντός έδρας με τον κόσμο να είναι έτοιμος να δώσει δυναμικό παρόν. Τα τελευταία δυο χρόνια, μόλις μία ήττα και αυτή από την Λάρισα. Οφείλουμε, να ξεφύγουμε από εκείνη την κακή στιγμή και να δούμε αυτή τη νέα πρόκληση. Μονόδρομος, η νίκη. Υποχρέωση μας, το ροζ φύλλο.

-Ένα διαφορετικό ΣΟΥΚΟΥ χωρίς Παναιτωλικό: Σίγουρα, είναι θετικό για εμάς που δεν υπάρχει αγωνιστική, λόγω της διακοπής, για τα προκριματικά της Εθνικής μας. Ο Παναιτωλικός, είναι το μεγάλο όνομα και τραβά την προσοχή του κόσμου εδώ και χρόνια ολόκληρα, όμως κι εμείς νιώθουμε δικαιωμένοι από τη πλευρά μας, που δώσαμε την δυνατότητα στον κόσμο να αγαπήσει και να νιώσει την προσπάθεια του Α.Ο. Αγρινίου. Κάποιος, που είχε στο μυαλό του πως ο Παναιτωλικός παίζει νωρίς, έλεγε μετά θα πάω και στο Δ.Α.Κ. να δω και να απολαύσω τον Α.Ο. Αγρινίου, δεν το ξεχνούσε, ούτε το υποτιμούσε, σε καμία περίπτωση.

-Η Παρουσία ενός τόσο δυνατού χορηγού (Vivechrom): Κοίταξε, εγώ σαν παίχτης κοίταζα και κοιτάζω ψηλά. Είμαι φιλόδοξος. Θέλω, να τερματίζω όσο πιο ψηλά γίνεται, όπου κι αν βρίσκομαι κάθε χρόνο. Δεν τα διαχωρίζω. Δεν θα πω είναι η μικρή η τάδε ομάδα, παίξε λίγο και μετά θα πω τώρα είμαστε στα… σαλόνια, παίξε πολύ. Το σημαντικό στο Μπάσκετ είναι να πηγαίνεις βήμα-βήμα. Να μην βιάζεσαι να κατακτήσεις μεγάλους στόχους από πολύ νωρίς. Αυτό, έχει περάσει και διοικητικά. Για τα πλαίσια, της Β’ Εθνικής κατηγορίας ένας τέτοιος χορηγός είναι πράγματι πολύ θετικό. Η διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια -που είμαι εγώ εδώ- λειτουργεί μεθοδικά και συστηματικά με έναν ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο λιθαράκι-λιθαράκι, θα το έλεγα βάζει κάποια πράγματα και χρόνο με το χρόνο γίνεται ακόμη κάτι καλύτερο. Σχεδόν, σε όλα τα επίπεδα λειτουργεί επαγγελματικά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Κάπου, εδώ, θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Προέδρο, Περικλή Γερμανό αλλά και τον Αντιπρόεδρο, Κωνσταντίνο Τσιαμάκη για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

-Τα επόμενα σχέδια του Δημήτρη Μήτσου: Να περιμένετε, σε κάθε παιχνίδι -όπου κι αν βρίσκομαι να μπαίνω μέσα και να δίνω τον καλύτερό μου, εαυτό. Τώρα, αν αυτό οδηγήσει σε μία πολύ καλή πορεία ή σε κάτι παραπάνω καλοδεχούμενο.

-Για το πως σχολιάζει τον Χαρίλαο Τρικούπη: Δε μπορώ να κρίνω, όσον αφορά την διάρκεια που θα έχει στην σεζόν, μιλάμε για έναν μαραθώνιο, αλλά και για μία νεοφώτιστη ομάδα. Δεν θα ήθελα να θέσω ως φαβορί ή αουτσάιντερ σε κάτι την ομάδα του Μεσολογγίου. Έχει ένα υψηλό μπάτζετ. Γνωρίζουμε, κάποιους παίχτες, γνωρίζουμε ότι παίζει γρήγορα χτυπώντας με σουτ από την περιφέρεια. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε εντός παρκέ.

-Για το πως σχολιάζει τον Αίολο Αστακού: Σίγουρα, μία ομάδα της επαρχίας και πόσο μάλλον ενός χωριού, μιλάμε για μία μικρή πόλη είναι αρκετά δύσκολο να έχει διάρκεια για πολύ καιρό. Τα μπάτζετ είναι μεγάλα. Ωστόσο, δε μπορώ να πω με σιγουριά αν θα είναι πυροτέχνημα, όπως έχει χαρακτηριστεί. Άποψη μου, είναι ότι μία ομάδα για να διατηρηθεί σε τόσο υψηλές κατηγορίες πρέπει να υπάρχουν υποδομές και λεφτά, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Μεγάλο αγκάθι, στην παρούσα φάση είναι το γήπεδο. Δεν είναι ωραίο, ούτε για σένα, ούτε για τον κόσμο σου, να φεύγεις από το σπίτι σου και να παίζεις αλλού. Καθαρά, θέμα διοίκησης το πόσο θα είναι σε θέση να ενισχύει την ομάδα και να μένει ψηλά. Βέβαια, για είμαι απόλυτα ακριβής, το να έχουμε κι άλλες ομάδες του Νομού τόσο ψηλά, μόνο ευτύχημα μπορεί να θεωρηθεί. Είναι καλό οι ντόπιοι να έχουν παραστάσεις και άλλων ομάδων, των μεγάλων.

-Για το πως σχολιάζει την Δόξα Λευκάδας: Θα ήταν ότι καλύτερο, αν μπορέσουμε να δούμε και ομάδα του Νομού ή και της πόλης μας, τόσο ψηλά, όσο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Λευκάδα. Έχει κάνει τρομερή προσπάθεια. Δεν στέκομαι στον τρόπο που κλείδωσε την άνοδο, νιώθω την ανάγκη να την κρίνω αγωνιστικά και εκεί της βγάζω το καπέλο. Οι άνθρωποι της Λευκάδας, έχουν ρίξει πολύ ιδρώτα και πράγματι έχουν μοχθήσει για να ζήσουν τώρα και την δικαίωση των κόπων τους. Μην ξεχνάμε, πως ο αθλητισμός στο Αγρίνιο, την Αιτωλοακαρνανία αλλά και στη Δυτική Ελλάδα, γενικότερα μεγαλώνει, ο ΠΑΣ Ιωνικός στο Βόλεϊ, ο Παναιτωλικός με τις γυναίκες στο Χάντμπολ και αυτό είναι ένα καμπανάκι και προς τους τοπικούς φορείς, για να δουν πως και εκείνοι με την σειρά τους, οφείλουν να δείξουν την κατάλληλη προσοχή.

-Για τα οικονομικά έσοδα-έξοδα του αθλήματος: Σίγουρα, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με άλλες εποχές, αλλά και πάλι τα έσοδα λίγα και τα έξοδα πολλά σε κάθε κατηγορία, σε κάθε διοργάνωση. Άξιο, αναφοράς είναι πως οι επιτυχίες που έχουν δώσει όλοι οι σύλλογοι ή τα σωματεία έχουν κάνει και τον κόσμο να δώσει μεγαλύτερη έμφαση. Κάποτε, στα γήπεδα έβλεπες μικρά παιδιά να ασχολούνται καθαρά με το ποδόσφαιρο.

-Για τον Χρήστο Μυριούνη: Είναι ένας άνθρωπος που έχει πετύχει πολλά στη ζωή του, μία μεγάλη καριέρα. Έχει συνεργαστεί με πάρα πολύ κόσμο, αρκετούς και φοβερούς παίχτες. Για μένα, ζωντανή διαφήμιση για τη πόλη μας. Αυτό, αποτυπώνεται και στο γεγονός πως όπου πάει όλοι θέλουν να του δείξουν την αγάπη τους και τον θαυμασμό τους. Δυο χρόνια τώρα, στην ΧΑΝΘ αλλά και αλλού τον τιμούν για τα όσα έχει προσφέρει ως σήμερα στο άθλημα. Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι πως μιλάμε για έναν πολύ απλό άνθρωπο. Έξω, από τις προπονήσεις είναι φίλος με όλους, θα καθίσει μαζί σου για καφέ, θα κάνετε κουβέντα για όποιο θέμα μπορείς να φανταστείς. Δεν το συναντά κανείς αυτό το πράγμα, ειδικά στις μέρες μας. Με δυο λέξεις, θα σε πάει όπως τον πας.

-Ένα μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους και σε όσους αρέσει ο αθλητισμός: Ειδικά, στις πιο μικρές ηλικίες να το διασκεδάζουν, αυτό είναι το πρώτο μέλημα ενός παιδιού, όταν ασχολείται με οποιοδήποτε άθλημα. Αν δεν το διασκεδάζεις, δεν θα μείνει μέσα σου αυτό που κάνεις. Μετά την διασκέδαση και την προπόνηση υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν και μετά είναι καθαρά θέμα σωματείων, ακαδημιών, να το προσεγγίσουν σωστά και να βάλουν σε μία φόρμουλα επαγγελματικού χαρακτήρα, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να παίξει κάπου παραπάνω. Δεν κάνουν όλοι για όλα, αλλά αυτό θα το πει κανείς όταν δει όχι με λόγια του αέρα. Ένας καλός παίχτης, κερδίζει πολλά, συμπαίχτες, κάνει φίλους, έχει αναγνωρισιμότητα, ακόμη και η άποψη του θα μετρήσει πολύ περισσότερο προς την υπόλοιπη κοινωνία. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση ο σωστός παίχτης, αρκεί να μην ξεφύγει. Μιλάμε, για λεπτές ισορροπίες κάτι το οποίο αρχίζει από την οικογένεια και ύστερα τον προπονητή που είναι ο δεύτερος πατέρας. Εγώ, προσωπικά δε νιώθω ότι έχω ξεφύγει πάντα είχα γύρω μου ανθρώπους με πρωτεργάτη τον πατέρα μου, να μου δίνουν τα κατάλληλα εφόδια. Μεγάλο πράγμα να έχεις ανθρώπους γύρω σου.