Ο διάλογος Παυλόπουλου-Τσίπρα

 

 

Την παραίτηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο υπέβαλλε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και του ζήτησε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. «Φρονώ ότι δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ούτε οικουμενική κυβέρνηση που θα διενεργήσει τις εκλογές» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε την άμεση συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο ενός από τα τρία ανώτατα δικαστήρια που θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές. Πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός πως μπορούμε να βγούμε νωρίτερα από την κρίση.Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με τον Προκόπη Παυλόπουλο χαρακτήρισε ως σημαντικές τη χθεσινή και τη σημερινή ημέρα για την Ελλάδα με την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος σημειώνοντας ότι φέρνει πλέον οικονομική σταθερότητα στη χώρα, ενώ τόνισε ότι τώρα προέχει να διασφαλιστεί και η πολιτική σταθερότητα για την συντομότερη και ασφαλέστερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, υποστηρίζοντας ότι η απαραίτητη πολιτική σταθερότητα μπορεί να βρεθεί μέσα από τη διενέργεια εθνικών εκλογών.

Ο τέως πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακολουθηθούν σύντομες διαδικασίες για τη διενέργεια εκλογών εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ή άλλης κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του κατά τους κανόνες του Συντάγματος και με στόχο πάντα να διασφαλιστεί ότι θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την πρόσφατη συμφωνία και χωρίς να κινδυνεύσει η πορεία της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαικής Ένωσης.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη μετά τη δήλωση που απηύθυνε και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβσασίλη και ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.