Ο διάλογος Τσίπρα-Θάνου

Τις ευχές του Αλέξη Τσίπρα έλαβε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, η οποία μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την ορκωμοσία.

«Η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής πρέπει να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό και θεσμικά ενδεδειγμένο τρόπο. Είμαι ευτυχής γιατί υποδέχομαι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της νέας ελληνικής δημοκρατίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα εργαστώ προκειμένου οι εκλογές να διεξαχθούν με τρόπο πολιτισμένο στα πλαίσια ενός ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου. Οι πολίτες να ακούσουν επιχειρήματα προγράμματα και να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους για να τους κυβερνήσουν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.Από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τιμητικό βάρος» και τόνισε ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση και οι αρμοδιότητες της είναι κυρίως η διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο και ομαλό. Η κυβέρνηση αυτή, όμως, θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα όπως το μεταναστευτικό και ίσως ορισμένα ακόμη».

«Τόσο προσωπικά όσο και όλα τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα καταβάλουμε τς μέγιστες προσπάθειες ώστε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας» είπε η Βασιλική Θάνου, η οποία στη συνέχεια θα επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Αύριο η ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου ορκίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Βασιλική Θάνου, που ορκίστηκε μπροστά στα τρία παιδιά της, μετά την τελετή ορκωμοσίας υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της.

Η ανακοίνωση των ονομάτων των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί στις 9 και η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στις 12.