Ο Κυριακίδης, η εναλλαγή της ψυχολογίας και η εμφάνιση που περίμενε

 

Ο Δημήτρης Κυριακίδης ήταν ο MVP της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα την 10η αγωνιστική στην τρίτη και σημαντικότερη νίκη του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα, αφού χρονικά ήρθε μετά από δύο μήνες και είχε χαρακτήρα επιτακτικό. Ο Κυριακίδης δεν έβαλε λιθαράκι σε αυτήν την επικράτηση, αλλά ολόκληρο τσιμεντόλιθο, αφού σε αρκετές περιπτώσεις κράτησε τον ΠΑΣ Γιάννινα μακριά από το γκολ, την ώρα που το ματς ήταν στην απόλυτη ισορροπία. Γενικώς, σε αυτό το ματς ο Κυριακίδης έδειξε την αξία του και δικαίωσε τους ιθύνοντες των Αγρινιωτών για την επιλογή τους να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι στις μεταγραφές.

Ο λόγος απόκτησης και ο πάγκος

Το καλοκαίρι ο Λίονελ Πόντες είχε ζητήσει να μείνει στον Παναιτωλικό ο Ράφαελ Μπράκαλι, ωστόσο ο Πορτογάλος ενημερώθηκε πως το συμβόλαιο του έμπειρου τερματοφύλακα δεν θα ανανεωθεί και έτσι λοιπόν ήρθε ο Κυριακίδης, ως ο αντικαταστάτης του Μπρακάλι, που έκανε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις με τον Παναιτωλικό και το έργο του Κυριακίδη ήταν σαφές, ότι θα έπρεπε να πάρει την σκυτάλη από τον Ράφαελ και να συνεχίσει να προσφέρει αξιοπιστία κάτω από τα δοκάρια.

Παρά το γεγονός, όμως πως ο Κυριακίδης, ήρθε στο Αγρίνιο για να είναι ο βασικός τερματοφύλακας, τους λόγους τους καταλαβαίνετε, ο Λίονελ Πόντες, θεώρησε σωστό να δώσει πρώτα μια ευκαιρία στον Μανώλη Στεφανάκο, ο οποίος ήταν στη σκιά του Ράφαελ φέτος, αλλά ο Πορτογάλος τον επέλεξε για έναν ακόμη λόγο. Ο Πόντες είχε εκπλαγεί από τα σωματικά προσόντα του Στεφανάκου και θεώρησε ότι είναι ένας καλό τερματοφύλακας. Ο νεαρός πορτιέρο όμως δεν τον δικαίωσε και όταν έφυγε από το Αγρίνιο ο Πόντες, έφυγε και από την ενδεκάδα ο Στεφανάκος και ο Κυριακίδης πήρε τη θέση του, αλλά και την ευκαιρία να δείξει, ή και να αποδείξει, αν προτιμάτε, την αξία του.

MVP σε πεντάρα και το λάθος που τον «τσάκισε»

Μετά το ματς με την Καλλονή, διαδραματίστηκαν πολλά στον Παναιτωλικό, απολύθηκε ο Πόντες, έγιναν πολλές αλλαγές και ακολουθούσε το ματς με τον Πανιώνιο, με τον Δημήτρη Κυριακίδη να αγωνίζεται σε αυτό το ματς για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα. Δέχθηκε πέντε γκολ από τους «κυανέρυθρους», ωστόσο ψηφίστηκε ως ο MVPτου Παναιτωλικού, αφού έκανε και κάποιες τέσσερις καλές επεμβάσεις και κράτησε, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, τον Πανιώνιο στα… πέντε γκολ.

Το παιχνίδι όμως με τον Πλατανιά Χανίων, στοίχισε πραγματικά στον Κυριακίδη και συγκεκριμένα, η ψυχολογία του έπεσε όταν υπέπεσε σε λάθος έξοδο στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε την ευκαιρία στον Κουλιμπαλί να τον προλάβει, να πάρει την κεφαλιά, να βάλει το γκολ, ενώ το ματς ήταν στο 1-1 και να χαρίσει τη νίκη στους Χανιώτες. Αμέσως μετά το ματς ο Κυριακίδης δεν μιλιόταν. Η ψυχολογία του ήταν πολύ χάλια και κάθε μέρα προσπαθούσε να βρει τον καλό του εαυτό, αυτόν που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, όταν αγωνίζονταν τόσο με τη φανέλα του Λεβαδειακού όσο και με τη φανέλα της Ξάνθης. Αγωνιζόμενος, λοιπόν, φέτος στα «Πηγάδια» κόντρα στην παλιά του ομάδα, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να του χρεώσουν τα γκολ που δέχθηκε ο Παναιτωλικός και ειδικά το δεύτερο, αυτό του Παπαστεριανού από τα 40 μέτρα. Άνθρωποι της διοίκησης που ήταν στο γήπεδο, δεν χρέωσαν με καμία ευθύνη τον Κυριακίδη, λόγω ότι ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, όμως είχε με το μέρος του και τον αέρα που κατεύθυνε την μπάλα όπου ήθελε και κανένας Κυριακίδης δεν μπορούσε να υπολογίσει την πορεία της.

Η απάντηση με ΠΑΣ

Το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής ήταν το ντέρμπι της Βορειοδυτικής Ελλάδας, με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όλη την εβδομάδα στήθηκε από τον Γιάννη Μαντζουράκη μια… επιχείρηση νίκης, ενώ παράλληλα μετρούσε πάρα πολλές απουσίες. Στο σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς ο Κυριακίδης ήταν παρών, έκανε σημαντικές αποκρούσεις, δέχθηκε γκολ, αλλά αυτό δεν στιγματίζει την εικόνα του, αφού κατάφερε να κρατήσει τον ΠΑΣ μακριά από το γκολ σε άλλες περιπτώσεις όταν το ματς ήταν στο 0-0.

Πλέον, η ψυχολογία του πορτιέρο είναι αρκετά καλή. Φαίνεται ότι βρήκε τον εαυτό του. Η διοίκηση του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του και ο Κυριακίδης προσπαθεί μέσα από τις εμφανίσεις του να τους ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του δείχνουν.

http://www.joinsports.gr/

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας