Ο Λάμπρος Φισφής μιλά στο AgrinioTimes.gr για τη παράσταση “Δες το Θετικό”, το Mega και το Quizdom

lampros-614x378

Ένα stand up comedy show για τις μικρές λεπτομέρειες που μας ενώνουν. Ο μονόλογος που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς κάνοντας πάνω από 40 sold out παραστάσεις τη σεζόν που μας πέρασε, έρχεται σήμερα στο Αγρίνιο και πιο συγκεκριμένα στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

 

Ο Παρασκευάς Μάζης και το AgrinioTimes.gr ήρθαν σε επικοινωνία με τον εξαίρετο κωμικό της νέας γενιάς ο οποίος απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

 

-Είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι στο Αγρίνιο;

Είναι η πρώτη φορά που θα κάνω παράσταση stand up comedy στο Αγρίνιο. Αλλά είναι η πρώτη πόλη της περιοδείας και ελπίζω να είναι γουρλίδικη.

923199_10154075758110083_6412258794684660708_n

– Τι να περιμένουμε στην παράσταση “Δες το Θετικό”;

Να περιμένετε πολύ γέλιο. 2 ώρες χωρίς σταματημό. Μια ανάλυση όλων των καταστάσεων της καθημερινότητας που βιώνουμε. Από την επίσκεψη σε μια ταβέρνα μέχρι το κολύμπι σε μια ελληνική παραλία και από την εγκυμοσύνη μέχρι την αγορά μιας ηλεκτρικής σκούπας δεν θα αφήσω θέμα που δεν θα πιάσω.

-Λάμπρο, μέσα από τις παραστάσεις που δίνεις αυτό το καιρό μας καλείς να δούμε το θετικό; Άραγε, μέσα στην μαυρίλα που υπάρχει γύρω μας πόσο εύκολο είναι να δούμε και να ξεχωρίσουμε ότι θετικό γίνεται;

Είναι πολύ δύσκολο. Πάρα πολύ δύσκολο. Και τις πιο πολλές φορές δεν τα καταφέρνουμε αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε. Η άλλη επιλογή δεν είναι επιλογή. Σίγουρα μέσα από την κωμωδία και το γέλιο τουλάχιστον για 2 ώρες θα τα καταφέρουμε στην παράσταση.

b3ebe82bf7133757a72b215a2770ca70_l

-Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το Stand Up Comedy και πόσο εύκολο είναι να ακολουθήσει κανείς κάτι τέτοιο;

Ξεκίνησα το 2008 και από το 2010 ασχολούμαι αποκλειστικά με την κωμωδία. Σχετικά με το εύκολο ή δύσκολο θεωρώ ότι κάθε δουλειά είναι δύσκολη αν θες να την κάνεις καλά. Θέλει χρόνια εξάσκηση και πρέπει να φας τα μούτρα σου πολλές φορές μέχρι να μάθεις.

-Έφτασες ως το εξωτερικό για αυτό που αγαπάς;

Ξεκίνησα την πορεία μου από το εξωτερικό. Άρχισα το stand up comedy στην Ολλανδία και σκληραγωγήθηκα σε ένα από τα πιο δύσκολα κοινά του πλανήτη. Οι Ολλανδοί είναι ακριβώς το αντίθετο από τους Έλληνες. Εδώ γελάμε με την καρδιά μας, εκεί αν τους αρέσεις απλά, θα χαμογελάσουν.

screenshot_12screenshot_13

-Τηλεοπτικά έκανες το ξεκίνημά σου μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA πως νιώθεις βλέποντας όλα όσα συμβαίνουν; εσύ είσαι από τους τυχερούς ή σου οφείλουν χρήματα για κάποια από τις παραγωγές ή τα guest;

Το MEGA για εμένα είναι πάντα ένα αγαπημένο κανάλι λόγο των ανθρώπων της μυθοπλασίας που πάντα πέρναν ρίσκα και εμπιστευόντουσαν τους νέους δημιουργούς. Είναι κρίμα που τα πράγματα έχουν γίνει τόσο δύσκολα στην τηλεόραση αλλά η κρίση αγγίζει τα πάντα και είναι φυσικό επακόλουθο. Προσωπικά δεν έχω κάποια χρωστούμενα από το MEGA ή από τον ALPHA που βρίσκομαι τώρα. Ήμουν για κάποια χρόνια απλήρωτος από το MEGA αλλά όχι πλέον.

-Η Ιντερνετική μανία, Quizdom έγινε και τηλεοπτική. Πως νιώθεις για αυτό; Να περιμένουμε και νέο κύκλο επεισοδίων το επόμενο χρονικό διάστημα ή θα σε δούμε τηλεοπτικά σε κάτι άλλο ή σε κάτι που θα πατά επάνω στο Stand Up Comedy;

Το δεύτερο μέρος της σεζόν ξεκινάει τον Ιανουάριο με πολύ δυνατούς παίκτες. Ξεκινάμε πάλι από το μηδέν και ψάχνουμε τον νέο μεγάλο νικητή. Το quizdom the show είναι ένα πολύ ωραίο πρότζεκτ και το τέλειο είναι ότι είναι ελληνικό προϊόν. Ελληνική εφαρμογή που έγινε ελληνικό τηλεπαιχνίδι. Σχετικά με το πρότζεκτ για stand up comedy είμαι σε κάποιες συζητήσεις αλλά ακόμα είναι νωρίς.