Ο Λαφαζάνης προετοιμάζει το δικό του Κούγκι – Αν δεν τα καταφέρουμε να παραδώσουμε τη σκυτάλη

lafazanis-ypourgiko-eurokinissi-750-800x465

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρμαχος των απόλυτων κόκκινων γραμμών της κυβέρνησης ουσιαστικά προετοιμάζει το δικό του… Κούγκι.

Σε πλήρη αντιδιαστολή με την επίσημη κυβερνητική γραμμή για συμφωνία εδώ και τώρα που πλέον κυριαρχεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στις Βρυξέλλες, ο κ. Λαφαζάνης με συνεχείς του δηλώσεις και συνεντεύξεις καθιστά σαφή τη διαφωνία του στο διαφαινόμενο συμβιβασμό που θα απομακρύνει την οικονομική ασφυξία από τη χώρα.

Ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», μπορεί να δηλώνει σίγουρος ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει στο έργο της, ωστόσο, τονίζει ότι αν δεν συμβεί αυτό θα πρέπει να παραδοθεί η κυβερνητική σκυτάλη.

«Αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε στο να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Σάββατο σε δήλωσή του στην εφημερίδα Αγορά είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα εγκρίνει καμία συμφωνία-βούρκου και δεν θα δεχτεί η Ελλάδα θα παραδοθεί στους δανειστές.

Η Αριστερά δεν θα λερώσει τα χέρια της μέσα σε μια συμφωνία αντεργατικού και νεοφιλελεύθερου «βούρκου» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης συμπληρώνοντας πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρεται ως πειραματικός σωλήνας για τα σχέδια των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, ούτε η Ελλάδα θα παραδοθεί στους δανειστές, καθώς διαθέτει «όχι μία, αλλά πολλές εναλλακτικές λύσεις απέναντι στη διατήρηση, με άλλη μορφή, της μνημονιακής συνέχειας».

Στην εφημερίδα Καθημερινή, εξάλλου, ο κ. Λαφαζάνης διευκρινίζει: «Αυτή την ώρα η Ελλάδα δε χρειάζεται απλώς κάποιες κόκκινες γραμμές που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο κι αν αυτό είναι αναγκαίο. Σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει «Η χώρα μας, διευκρινίζει ο κ. Λαφαζάνης, χρειάζεται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα – πακέτο το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό».

Αναφερόμενος εξάλλου στις συζητήσεις με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου λέει ότι βρίσκονται μάλλον στην τελική ευθεία, και εμφανίζεται βέβαιος ότι σύντομα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

koolnews.gr