Ο Ριμπολόβλεφ χρηματοδοτεί το νοσοκομείο Λευκάδας

rib

Σε ακόμη μια κίνηση, φιλανθρωπίας, αλλά και ένδειξης για το πόσο αγαπάει την Ελλάδα και τη Λευκάδα ειδικότερα, προχώρησε ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος αποφάσισε, ύστερα από πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Καραγιάννη, να αναλάβει τη χρηματοδότηση δύο έως τεσσάρων ιατρών οι οποίοι θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο Λευκάδας για τουλάχιστον έξι μήνες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lefkadapress η πρόταση λοιπόν προς την οικογένεια ήταν να αναλάβει την χρηματοδότηση δύο έως τεσσάρων ιατρών οι οποίοι θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο Λευκάδας για τουλάχιστον έξι μήνες με προοπτική χρόνου ώστε να καλυφθούν άμεσα σημαντικές ανάγκες, κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία.

Η πρόταση του προέδρου του Ι.Σ. Λευκάδας
Ηταν μία πρόταση που βρήκε άμεσα ανταπόκριση και τώρα βρισκόμαστε στην υλοποίησή της. Εγινε η ανταλλαγή των σχετικών e-mail και σε συνεργασία με τον βουλευτή, Σταύρο Γρηγόρη, ο οποίος είναι και ταμίας του συλλόγου βρέθηκε και η φόρμουλα με την οποία οι γιατροί αυτοί θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο. Στο e-mail που έστειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Είμαι διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο της Λευκάδας και πρόεδρος όλων των γιατρών του νομού Λευκάδας. Απευθύνομαι σε εσάς γνωρίζοντας την ευαισθησία σας αλλά και την αγάπη σας που έμπρακτα έχετε αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια. Όπως γνωρίζεται η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και έχει επηρεάσει σημαντικά και τη λειτουργία του νοσοκομείου Λευκάδας. Λόγω αυτής της κρίσης , των χαμηλών μισθών και της δυσλειτουργίας της νομοθεσίας το νοσοκομείο μας αυτό τον καιρό έχει μεγάλη έλλειψη από ιατρούς – βοηθούς με ειδικότητα γενικής ιατρικής. Αυτοί οι ιατροί λειτουργούν κάτω από τις οδηγίες των ειδικευμένων ιατρών και τώρα με την απουσία τους το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Θα σας παρακαλούσα εάν έχετε τη δυνατότητα να μας καλύψετε τη μισθοδοσία δύο τουλάχιστον γενικών ιατρών – βοηθών για το νοσοκομείο για διάρκεια 6 – 12 μήνες».

Η απάντηση της οικογένειας Ριμπολόβλεφ 
Στη συνέχεια η οικογένεια Ριμπολόβλεφ και συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και η κόρη του Κάτια απάντησαν στο παραπάνω e-mail του ιατρικού συλλόγου Λευκάδας επιβεβαιώνοντας τα όσα είχαν συζητήσει οι συνεργάτες τους με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Θανάση Καραγιάννη, με το παρακάτω e-mail:

«Kύριε πρόεδρε του Ι.Σ. Λευκάδας
Παραλάβαμε το αίτημα σας να βοηθήσουμε μαζί σας το νοσοκομείο Λευκάδας σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα και την Λευκάδα.
Νιώθοντας και εμείς, εν μέρει, κάτοικοι του όμορφου τόπου σας και έχοντας συνεργαστεί προσωπικά μαζί σας και εξυπηρετηθεί από το νοσοκομείο Λευκάδας όποτε χρειάστηκε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με χαρά σας προσφέρουμε το ποσό των 20.000 ευρώ προκειμένου να προσλάβετε ή να πριμοδοτήσετε ιατρούς για έξι μήνες που θα εργαστούν αποκλειστικά στο νοσοκομείο Λευκάδας.
Ο τρόπος επιλογής των ιατρών θα γίνει αποκλειστικά και μόνο με ευθύνη δική σας καθώς θα ορισθούν από εσάς με κάθε αρμόδια αρχή και οι συνθήκες που θα διέπουν την εργασία τους».

Μετά από αυτό ο βουλευτής Λευκάδας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) στην οποία ανήκει υγειονομικά η Λευκάδα βρήκε την φόρμουλα ώστε οι γιατροί να βρεθούν είτε με απόσπαση μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος είτε, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή και τα δύο. Μπορεί δηλαδή τα χρήματα που θα δοθούν να επαρκέσουν ώστε να καλυφθούν οι μισθοί δύο ακόμη ανειδίκευτων ιατρών οι οποίοι θα βοηθήσουν ουσιαστικά στα εξωτερικά ιατρεία τη δύσκολη, για το νοσοκομείο, καλοκαιρινή περίοδο.
Και για να προλάβουμε ενδεχομένως ορισμένους κακοπροαίρετους να επισημάνουμε ότι οι συζητήσεις με τους συνεργάτες του Ρώσου ιδιοκτήτη του Σκορπιού, μια και έπρεπε να βρεθεί η φόρμουλα που θα γίνει αυτή η παραχώρηση, ξεκίνησαν αρκετό καιρό πριν τα όσα έχουν γραφτεί για το θέμα της θαλάσσιας περιοχής γύρω από τον Σκορπιό. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η ανταπόκριση ήταν άμεση για ένα ακόμη λόγο. Γιατί η οικογένεια Ριμπολόβλεφ είναι ιατρική οικογένεια και σε αυτά τα θέματα δείχνει άμεση ανταπόκριση και μεγαλύτερη ευαισθησία. Αλλωστε δύο φορές συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας εξυπηρετήθηκαν, όπως γράφει και το e-mail, από το νοσοκομείο Λευκάδας με τον καλύτερο τρόπο.