Ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε -Εσείς ;Του Κώστα Κούστα

 

Τα επιχειρήματα υπέρ της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν αντέχουν σε καμμιά λογική. Η αριστερή ταυτότητα δεν την εκφωνείς ούτε είναι γραμμένη σε καμμιά ούγια αλλά προκύπτει απο την πολιτική σου πρακτική .
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη μιας μικρής αδύναμης αλλά κρίσιμης κομματικής νουμεκλατούρας, χωρίς συλλογικές διαδικασίες και δημοκρατική νομιμοποίηση οδηγείτε σε εκφυλισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον αριστερά, είναι μνημονιακό κόμμα σκυλευμένο με περισσή μαεστρία από την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία.Ευθύνεται για το καταστροφικότερο μνημόνιο που υπέγραψε ποτέ η χώρα.
Υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει εκβιασμός που εξελίχθηκε σε υποταγή!
Όμως το επιχείρημα περί εκβιασμού δεν απολείπει τις ευθύνες της ηγετικής ομάδας που έτσι κι αλλιώς δεσμεύτηκε προεκλογικά σε όλους τους τόνους μην υποκύψει σε κανένα εκβιασμό.
Έξι ολόκληρους μήνες εκβιασμοί από την τρόϊκα υπήρχαν,τι δεν κατάλαβαν !! .Η διαπραγμάτευση για το χρέος ήταν αβαντάρισμα στο να συνεχιστεί η κεφαλαιακή αιμορραγία…;και να βρεθούμε στο έσχατο σημείο ,ώστε να είναι ευκολοχώνευτη η συμφωνία . Δεν έχεις καμμιά δικαιολογία Αλέξη ! Τα μέτρα της συμφωνίας ειναι βαθύτατα αντιλαϊκά και τα υπέγραψες μετά από το περήφανο ΟΧΙ με 62% του Ελληνικού λαού .Τσάκισες το αντιμνημονιακό όραμα και την Ελπίδα ενός λαού. Η λιτότητα εκ των πραγμάτων ειναι ταξική αλλιώς δεν θα ήταν λιτότητα ,όμως ο λαός απάντησε περήφανα ΟΧΙ .Εδώ έχουμε μια βίαιη αναδιανομή πολιτικής του αξιοπιστίας προς όφελος των Τροϊκανών ,και σε βάρος του λαού και ξεπούλημα της
δημόσιας περιουσίας, οργανισμών και φορέων που αποτελούν το εργαλείο ανάκαμψης της χώρας.
Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί την αναγκαιότητα της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση ,γιατί από εδώ και στο εξής κάθε πολιτική του πράξη θα είναι μνημονιακή μαχαιριά στην πλάτη της ιστορίας, και των αγώνωνι της ύπαρξη της Αριστεράς.
Δεν υπάρχει αριστερή διαχείριση μνημονίων Αλέξη,υπάρχει υποταγή, και εσύ και η Κυβέρνησή σου είναι υποταγμένη.
Η συμφωνία της 12ης Ιουλίου δεν περιλαμβάνει μόνο αποκλειστικά εισπρακτικά μέτρα ,αλλά δεσμεύει την χώρα ώστε η οποιαδήποτε παρέκλιση να σε αποκλείει από ΕΣΠΑ ,ενισχύσεις ,κά΄ καθώς η χρηματοδότηση θα είναι σταδιακή και ελεγχόμενη.Είναι εκ του πονηρού λοιπόν κάθε επιχείρημα περί μέτρων ή δίκαιης κατανομής,η΄εναλλακτικών πολιτικών αναπτυξιακών ως αντιστάθμισμα των συνεπειών της λιτότητας .
Να μην ξεχνάμε διότι είναι αξίωμα !!! Αριστερά και μνημόνια δεν μπορούν να συνυπάρξουν γιατί απλούστατα δεν υπάρχει αριστερή διαχειρίση μνημονίων.
Κι εμείς ΄΄αριστερά΄΄μνημονιακά αφεντικά και κοτζαμπάσηδες δεν θέλουμε στο σβέρκο μας.
Κ.Κ.