Ο τελικός των άδειων καθισμάτων

ImageHandler

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποστροφής από τον ίδιο τον κόσμο του εισέπραξε ο Ολυμπιακός στον τελικό Κυπέλλου αφού στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου βρέθηκαν περίπου 25.000 οπαδοί του.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πάρει αρχικά 25.500 εισιτήρια και ζήτησαν κάποια επιπλέον για να καλύψουν τις ανάγκες των οπαδών τους ενώ αυτοί της Ξάνθης πήραν και διέθεσαν 5.500. Η εικόνα του γηπέδου σκορπούσε απογοήτευση, αφού στο γήπεδο υπερτερούσαν τα λευκά καθίσματα.

Ασφαλώς η επίδοση δεν κολακεύει τον Ολυμπιακό, αφού δεν γέμισε καν ένα «Καραϊσκάκης» σε τελικό Κυπέλλου. Κάτι βέβαια που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Το ίδιο είχε συμβεί το 2013 στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης όταν «κόπηκαν» 28.980 εισιτήρια. Αντίθετα οι της Ξάνθης κάνοντας 800 χιλιόμετρα για να φτάσουν στην Αθήνα, είχαν μια σημαντική, για τα δεδομένα του συλλόγου, παρουσία.

Παγκοσμίως ο τελικός Κυπέλλου θεωρείται γιορτή για το ποδόσφαιρο εξ ου και τιμάται αναλόγως από τους φιλάθλους. Στην Ελλάδα του 2015 φτάσαμε στο σημείο να διεξάγεται τελικός με άδεια παραπάνω από τα μισά καθίσματα παρά το γεγονός ότι μια εκ των δύο συναγωνιζόμενων ομάδων, ο Ολυμπιακός, είναι η λαοφιλέστερη στη χώρα.

sdna.gr