Ο 21χρονος Αθηναϊος dj Αντώνης Πουγουνάς μιλά στο AgrinioTimes.gr

14699971_318979505140141_1431789958_n

Είναι νέος, ωραίος και πολλά υποσχόμενος μέσα από αυτό που έχει αποφασίσει να κάνει. Ο 21χρονος Αθηναϊος dj, Αντώνης Πουγουνάς μιλά στον Παρασκευά Μάζη και το AgrinioTimes.gr για την αγάπη που του έχει πάρει τα μυαλά, για τη μουσική.

Παρά, τις κόντρες και τα όσα περίεργα και παράξενα κινούνται στον καλλιτεχνικό χώρο ο ίδιος τολμά και μιλά για την ενότητα που χρειάζεται -σε κάθε χώρο και σε κάθε επάγγελμα- αλλά και για το πως θα πάει κανείς ένα βήμα μπροστά λειτουργώντας ως πραγματικός άνθρωπος, κατά συνέπεια και ως γνήσιος επαγγελματίας.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε:

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τη μουσική; Πάντα μου άρεσε η μουσική. Από μικρό παιδί με θυμάμαι να ασχολούμαι ώρες με δίσκους. Να προσπαθώ να μάθω πως δουλεύουν τα μηχανήματα, όπως αποκαλούσα. Με έκανε να ασχοληθώ το γεγονός ότι πάντα έτρεχα προς τα εκεί. Αγαπούσα και αγαπάω τη μουσική. Δεν υπήρχε μέρα που να μην ακούω κάποια κομμάτια. Επίσης, ήθελα να μαθαίνω από νωρίς τα πάντα γύρω από τον τομέα αυτό, ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια.

-Πόσο εύκολο είναι να προχωρήσει εντός Ελλάδος ένας dj; Εντός Ελλάδος ένας dj είναι αρκετά δύσκολο γιατί πλέον δεν μετράς σαν Dj αλλά σαν Pr η σαν όνομα.

-Πως βρήκες τα πράγματα μπαίνοντας στο δρόμο αυτό, σε σχέση με το πως τα είχες στο μυαλό σου; Τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα απ’ ότι τα περίμενα. Εννοείται, πως δεν τα παράτησα και ακόμη και σήμερα συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπάω.

14699756_320889581615800_992845734_n

-Τα θετικά και τα αρνητικά εν μέσω οικονομικής κρίσης; Η οικονομική κρίση υπάρχει καλός ή κακός. Θετικά δεν υπάρχουν σίγουρα, αλλά αρνητικά πολλά.

-Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι που έχεις θέσει στον εαυτό σου;  Επόμενοι στόχοι μου είναι να γίνω όσο καλύτερος μπορώ και να βοηθήσω ακόμα κι αν μπορώ και άλλους dj s. Είναι ένας κύκλος όπου χρειάζεται ομαδικότητα και όχι έχθρα. Η ζωή λιγοστεύει διότι η δουλειά που κάνεις στο σπίτι είναι το αποτέλεσμα που δείχνεις στον κόσμο. Για να βγει αυτό το αποτέλεσμα υπάρχουν αμέτρητες ώρες δουλειάς από πίσω.

14699921_320889204949171_1749486047_n

-Χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει; Κι αν ναι, πως  και τα ισορροπείς; Προσωπικά αγαπάω αυτό που κάνω και αυτές οι ώρες που σπαταλάω δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Με ενδιαφέρει να έχω το ύφος που αρμόζει στην εποχή. Εύχομαι και σε οποιονδήποτε θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα να το αποκτήσει. Είναι πολλοί εκείνοι που απλά αντιγράφουν κάποιον άλλον και κερδίζουν δόξα. Το να το κάνεις είναι πανεύκολο γι’ αυτό υπάρχουν και εκατοντάδες άτομα που γίνονται Djs και ύστερα δεν υπάρχει πρόοδος. Δεν δείχνουν το ενδιαφέρον που θα έπρεπε. Το εύκολο πράγμα σαφώς και είναι εύκολο. Το θέμα είναι όμως να κάνεις κάτι να είσαι δημιουργικός, ώστε να πας ένα βήμα παρακάτω και να ξεχωρίσεις. Επίσης, το θέμα με τους μαγαζάτορες -ειδικότερα στην περιοχή της Αθήνας είναι πως σε βλέπουν. Δεν τους νοιάζει αν είσαι πραγματικά καλός ή όχι δεν σου δίνουν την ευκαιρία να ξεχωρίσεις. Μόνο αν έχεις από πίσω έναν λαό 50+ ατόμων η 7+ κρατήσεων γίνεσαι βασικός Dj σε ένα τέτοιο μαγαζί. Αυτό που έχουν μπερδέψει είναι πως εμείς απλά δίνουμε στο κοινό την μουσική. Με καλή μουσική, δουλειά και επιμονή φτάνεις στον στόχο σου αργά η γρήγορα. Το θέμα είναι να καταλάβει και ο κόσμος ότι πάμε κάπου γιατί μας αρέσει όχι κάπου είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους νέους να δείξουν την αξία τους, θα το λέω συνέχεια.

-Για τον αναπάντεχο χαμό του dj Mike; Ήταν πράγματι ένα σοκ για μένα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο στο άκουσμα αυτής της θλιβερής είδησης. Ξέρετε, σε τέτοιες στιγμές δεν χωρούν και πολλά λόγια. Κουράγιο, στην οικογένεια του και γενικά να προσέχουμε όλοι μαζί, στο δρόμο και στην καθημερινότητά μας, να προσέχουμε παιδιά.

 

Ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του Αντώνη Πουγουνά ΕΔΩ