Πάλεψε σαν λιοντάρι ο Ολυμπιακός!

225931

Κόντρα σε όλα -αστοχία, λάθη και… διαιτησία- ο Ολυμπιακός πάλεψε με τον… συγκινητικό Πρίντεζη την ΤΣΣΚΑ, από την οποία έχανε ακόμη και με 17 πόντους, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα (75-81) στο ΣΕΦ.

Δεν παραδόθηκε ο Ολυμπιακός!

Μπορεί να «στράβωσε» νωρίς το ματς και να βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 17 πόντους, μπορεί η διαιτησία να ήταν… ελαφρώς εναντίον τους, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν… μαχόμενοι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, γνωρίζοντας την ήττα με 75-81, χάρη στον συγκινητικό Γιώργο Πρίντεζη.

Κομβικά σημεία του ματς ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, όπου η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε ένα επιμέρους σκορ 7-19, αλλά και το χαμένο αμυντικό ριμπάουντ στα 41’’ πριν τη λήξη, όπου το σκορ ήταν στο 73-77.

Στους 26 πόντους, με 7 ριμπάουντ, σταμάτησε ο υπαρχηγός των Πειραιωτών, με τον Σπανούλη να είχε 14 πόντους, 5 ασίστ, αλλά και 7 λάθη. Από την «ομάδα του στρατού» τη μεγαλύτερη «ζημιά» έκανε ο Ντε Κολό με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, ωστόσο εξίσου καλός ήταν και ο Τζάκσον με 15 πόντους.

Το ματς
Με δύο αλλαγές στην αρχική του πεντάδα, τους Γιανγκ και Παπαπέτρου, ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση. Όμως, η νευρικότητά του έφερε λάθη και αστοχία και έτσι η ΤΣΣΚΑ έκανε ένα 0-6. Στη συνέχεια, οι Πρίντεζης και Σπανούλης μάζεψαν την κατάσταση (5-8). Όμως, η περιφερειακή άμυνα των Πειραιωτών, σε συνδυασμό με τα λάθη τους, έδωσε την ευκαιρία στους Ρώσους να βρουν τρομερό ρυθμό έξω από τα 6,75μ. και με τους Τζάκσον, Βοροντσέβιτς και Τεόντοσιτς να εκτοξεύουν τη διαφορά στο +10 (13-23). Παρ’ όλα αυτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας βρήκαν την απάντηση στα τελευταία δύο λεπτά. Αυτή ήταν διπλή και ήταν η άμυνα, αλλά και ο Πρίντεζης, ο οποίος με δικούς του πόντους, έβαλε ξανά για τα καλά στο παιχνίδι (21-25) τους «ερυθρόλευκους».

Παρά το γεγονός πως ξεκίνησε καλά στην άμυνα στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός, δεν το εκμεταλλεύτηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν χωρίς καλάθι για ένα δίλεπτο περίπου την ΤΣΣΚΑ, αλλά η επίθεση δεν λειτουργούσε με… τίποτα (και σ’ αυτό βοήθησαν και λίγο οι… διαιτητές)! Έτσι, ο Ντε Κολό «ενεργοποιήθηκε» στη συνέχεια, σπρώχνοντας την ομάδα του για ένα 8-0, που έστειλε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό (21-33). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου χρειάστηκαν περίπου έξι λεπτά για το πρώτο καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο (24-33), αλλά η συνέχεια ήταν ίδια αφού σκόραραν με το… σταγονόμετρο. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το… πάρτι τους και τρέχοντας συνεχώς στο παρκέ, πήγαν στα αποδυτήρια με το +16 (28-44), με τον Ολυμπιακό απλά να… κοιτάει.

inner

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, με σκοπό να τρέξει και έτσι το ματς απέκτησε πολύ γρήγορο τέμπο. Αυτό, τον βοήθησε να βρει εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση, αλλά η ΤΣΣΚΑ έβρισκε τις λύσεις –πολλές με «σκοτωμένες» επιθέσεις- και έτσι η διαφορά κατάφερε να πέσει μόνο στο -10 (43-53), στα μισά. Όμως, σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχασαν τη συγκέντρωση και την ψυχραιμία τους –εξαιτίας της αστοχίας και λίγο της… διαιτησίας- και έτσι οι Ρώσοι, συνεχίζοντας να είναι πολύ αποτελεσματικοί στην επίθεση –ειδικά από την περιφέρεια- έφτασαν ακόμη και στο +17 (49-66), με τον Παπανικολάου να διαμορφώνει το 51-66 στο τέλος της περιόδου.

Η ψυχολογία των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου εξακολουθούσε να ήταν στο… ναδίρ. Ο Σπανούλης προσπαθούσε με «ξεσπάσματα» να «ψαλιδίσει» τη διαφορά, αλλά μέχρι εκεί και έτσι η ΤΣΣΚΑ –χωρίς να φορτσάρει στην επίθεση- τη διατηρούσε σε διψήφιο αριθμό (58-70). Στη συνέχεια, ακολούθησε μία ανταλλαγή καλαθιών από τους Πρίντεζη και Ντε Κολό και έτσι η «ομάδα του στρατού» ήταν στο +11 (66-77). Όμως, ο Γκριν με τον υπαρχηγό «ξύπνησαν» τους «ερυθρόλευκους», ελλείψει και του Σπανούλη που βγήκε με πέντε φάουλ, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο -4 (73-77), περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ωστόσο, στην επόμενη επίθεση των Ρώσων, χάθηκε το αμυντικό ριμπάουντ με τον Χάινς να είχε 2/2 βολές (73-79) και ουσιαστικά να «κλειδώνει» τη νίκη για την ΤΣΣΚΑ.

inner

inner

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 28-44, 51-66, 75-81

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (1), Μπιρτς 10, Γιανγκ, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 14 (5ασ., 7λ.), Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 26 (7ρ.), Παπανικολάου 6 (8ρ., 4ασ.), Μάντζαρης 3, Χάκετ 2, Λοτζέσκι.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 23 (2τρ., 9ρ.), Τεόντοσιτς 10 (2/10τρ., 5ασ.), Όγκουστιν 2, Φριντζόν, Τζάκσον 15 (3/3τρ.), Αντόνοφ 3 (1), Βοροντσέβιτς 11 (2), Χίγκινς 2, Χριάπα, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 13.

Παναγιώτης Κεφαλάς

sport-fm.gr