Πάσχα: Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία

Πάσχα: Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελίαΑραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Ο καιρός

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 19 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Μ. Σάββατο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά εως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς. Στα δυτικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινέ και απογευματινές ώρες. Στην Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 24 βαθμούς. Στην Ήπειροο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ βορειανατολικοί.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολοκοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 25 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Σημειώνεται πως η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα σε όλες τις περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Με τι καιρό θα σουβλίσουμε

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι πολύ καλός σε ολόκληρη την χώρα, με αραιές νεφώσεις, υγρασία και ζέστη με τον υδράργυρο στα ύψη, να φτάνει στη βόρειο Ελλάδα τους 24 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά τους 27 και στην Κρήτη τους 29.

Μεταβολή του καιρού θα έχουμε στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων, καθώς τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται βροχές στα βορειοδυτικά, ενώ την Τρίτη το σκηνικό θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, καθώς έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά και βόρεια και θα φέρει βροχές, περισσότερες στην ηπειρωτική χώρα.

Αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας, αλλά από την Τετάρτη του Πάσχα και μετά ο καιρός πάλι βελτιώνεται.

Αναλυτικά

Τη Δευτέρα του Πάσχα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα στα δυτικά πιθανόν να είναι ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακα στα νότια θα γίνουν νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραβούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.

Την Τρίτη του Πάσχα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφό. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.