«Πάτησαν» στη Θεσσαλονίκη Κίνα και Μεξικό

mp_733890_afixi_ethnikes_omades_bolleu_kina_2015-06-16_0

Μαζί με την Εθνική ανδρών έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και οι αποστολές της Κίνας και του Μεξικού, ολοκληρώνοντας την τετράδα που θα αγωνιστεί στο 2ο τουρνουά του Ομίλου G του World League (Παρασκευή 19/6 – Κυριακή 21/6).

Οι Κινέζοι εμφανίστηκαν τελευταίοι στην αίθουσα αφίξεων, με καθυστέρηση περίπου 40 λεπτών, αφού μία από τις αποσκευές τους δεν έφτασε στη Θεσσαλονίκη και έτσι χρειάστηκε να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία για να την αναζητήσουν. Κατόπιν, έσπευσαν να μπουν στο λεωφορείο με προορισμό το ξενοδοχείο τους, προκειμένου να ξεκουραστούν έπειτα από την ταλαιπωρία του μεγάλου ταξιδιού και της χαμένης αποσκευής…

Λιγότερο άτυχοι στάθηκαν οι Μεξικανοί και μάλιστα την έκπληξη έκανε ο διαγώνιος Ντανιέλ Βάργκας, ο οποίος αντικρίζοντας τους ανθρώπους της ΕΟΠΕ είπε σε άψογα ελληνικά «γεια σας, τι κάνετε;».
Το μυστήριο λύθηκε αμέσως, αφού ο 29χρονος διεθνής Μεξικανός εξήγησε ότι τη φετινή σεζόν έπαιξε στην Κύπρο με τη φανέλα της Αναγέννησης Δερύνειας, αντιμετωπίζοντας ως αντίπαλο το Νίκο Αγγελόπουλο, που ανήκε στην Ανόρθωση.

Αναφορικά με τους στόχους του Μεξικού, που γνώρισε τρεις εντός έδρας ήττες στο Τέπικ, ο Βάργκας τόνισε: «Αυτό που θέλουμε πρώτα απ’ όλα, είναι να παίξουμε καλύτερα και να πάρουμε τουλάχιστον μία νίκη. Έχουμε μια ομάδα που είναι νέα, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ηλικία παικτών. Πρόκειται για μια μίξη έμπειρων και πολύ νεαρών παικτών»

Με δεδομένο μάλιστα ότι το Μεξικό άλλαξε προπονητή πριν από δύο μήνες, όταν ο Ιβάν Κοντρέρας αντικαταστάθηκε από τον Κουβανό Ρομπέρτο Βίλτσες, ο διαγώνιος της ομάδας σχολίασε: «Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να γίνουμε σύνολο, αλλά μέσα από αυτά τα τουρνουά θέλουμε να ‘δέσουμε’ περισσότερο ως ομάδα».

gazzetta.gr