Πάτρα: Λήψη μέτρων στήριξης και αλληλεγγύης των δημοτών

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, με τα Δ.Σ. όλων των Σωματείων του Δήμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ενημερώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, ότι την Πέμπτη 2 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη Αντιδημάρχων και Προέδρων Οργανισμών του Δήμου με θέμα τη λήψη μέτρων στήριξης και αλληλεγγύης του λαού της πόλης μας, που δοκιμάζεται από το κούρεμα μισθών και συντάξεων.

Η Δημοτική Αρχή θεώρησε ότι είναι χρήσιμη η συζήτηση με τα Σωματεία των εργαζομένων, αλλά και με τους ίδιους τους εργαζόμενους ώστε να βοηθηθεί με προτάσεις, να λάβει μέτρα που μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα βάλει πλάτη να μετατραπεί ο Δήμος σε ένα ακόμα μηχανισμό – υπερεργολάβο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου. Δήλωσε ότι θέτει όλα τα μέσα και τις δομές, στην υπηρεσία του λαού, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο. Κάλεσε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους σε κοινή δράση, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους μαζί με τη Δημοτική Αρχή, για την προστασία του λαού.

Στη σύσκεψη, από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τέθηκε σειρά από ενδιαφέρουσες προτάσεις, για πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή επεσήμανε ότι κάθε λαϊκός άνθρωπος που θα βρεθεί σε ανάγκη, θα μπορεί να χτυπήσει την πόρτα των δημοτικών υπηρεσιών, για να μην βρεθεί μόνος του.