Πάτρα: Με θετικό πρόσημο οι πρώτες συγκεντρώσεις για τον προϋπολογισμό

cache_650x650_1_295894

Πραγματοποιήθηκαν χθες με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, οι λαϊκές συνελεύσεις του Κεντρικού και του Ανατολικού Τομέα, για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, για το 2017.

Εισηγητής στο Κεντρικό Διαμέρισμα ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Παύλος Στάμος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος.

Στο Ανατολικό Διαμέρισμα, εισηγητής ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Έργων Χρήστος Κορδάς και παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.

Στις λαϊκές συνελεύσεις που ήταν μαζικές, συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι Εκπολιτιστικών Συλλόγων, φορέων και δημότες.

Οι Αντιδήμαρχοι τόνισαν ότι οι νόμοι που ψήφισαν οι αστικές κυβερνήσεις  απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υποχρεώνουν τους Δήμους να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη, τις εισφορές, όπως επίσης και τα τέλη για την ύδρευση και την αποχέτευση.

Ταυτόχρονα οι ίδιοι αντιλαϊκοί νόμοι και οι μηχανισμοί της κυβέρνησης, ακύρωσαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση του συντελεστή στο 4,5% στην μεγάλη ιδιοκτησία (άνω των 6.500 τ.μ.) η οποία πληρώνει νόμιμα, λιγότερα τέλη.

Παρουσίασαν τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής  που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση με την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των αστικών κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

Έτσι, συνεχίζεται και διευρύνεται η πολιτική των απαλλαγών και των μειώσεων από τα δημοτικά τέλη, για τις άπορες οικογένειες, τους αναπήρους, τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, τους άνεργους, όπως και η απαλλαγή από την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Σημείωσαν ότι δεν φθάνει η βούληση της Δημοτικής Αρχής, για να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές, που μετατρέπουν τους Δήμους όλο και περισσότερο σε ένα ακόμη φορομπηχτικό μηχανισμό. Καθοριστικός είναι ο ρόλος και η παρέμβαση του Λαϊκού Κινήματος, γιατί μπορεί να αναχαιτίσει τα νέα μέτρα και τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, να αμφισβητήσει το δρόμο ανάπτυξης, που μετατρέπει τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας σε εμπόρευμα και το μόχθο τους σε λάφυρο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

 

Οι επόμενες λαϊκές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

-Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 8 το απόγευμα στο Νότιο, (ΚΑΠΗ Ζαρουχλεΐκων – Ψάχου).

-Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του ΚΑΠΗ του Αρκτικού Διαμερίσματος (N. Καζαντζάκη 21).

-Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στη Μεσσάτιδα – Οβρυά στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (προαύλιο εκκλησίας).

-Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην Παραλία (στα γραφεία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης», εργατικές κατοικίες Παραλίας).

-Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Ρίον (στο πρώην Δημαρχείο).

-Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στα Βραχνέϊκα (στο Σταυροπούλειο).

-Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 7.30 το απόγευμα στο Άνω Καστρίτσι (στο Κοινοτικό Γραφείο).