Πάτρα-Παράσταση διαμαρτυρίας του Θεόδωρου Τουλγαρίδη στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή

 

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θεόδωρος Τουλγαρίδης, και το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου Ελένη Λέκκα, πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής κατά της διάρκεια της «έκτακτης συνεδρίασης» της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, που μόλις χθες αργά το μεσημέρι γνωστοποιήθηκε στα μέλη της χωρίς συγκεκριμένη εισήγηση και υπό το γενικό θέμα «Τρέχοντα και ενημέρωση για την Τοπική Διοίκηση»… προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοδείας του Υπουργού, επέδωσαν και προσωπικά σε αυτόν την επιστολή που του έχει αποσταλεί από την 22/09/2016 και αφορά στα προβλήματα που προέκυψαν με το πρόγραμμα «Επαγγελματική και Οικογενειακή Ζωή».

Οι δύο εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής απαίτησαν από τον Υπουργό να επιτρέψει άμεσα τη δημιουργία 2 βρεφικών τμημάτων για 24 βρέφη στις δομές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Απαίτησαν επίσης την άμεση μονιμοποίηση με διαδικασίες fast track, όπως κάνουν για το κεφάλαιο, των εργαζομένων για να καλυφθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι αυξημένες ανάγκες των βρεφών.

 

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

 

«Κύριε Υπουργέ,

Λόγω της κατάστασης που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα, με τις αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα «Επαγγελματική και Οικογενειακή ζωή», που έχει να κάνει με τις τοποθετήσεις παιδιών σε δομές μας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Και στην πόλη μας υπάρχουν οικογένειες, κυρίως με βρέφη, που έχουν voucher (εντολή τοποθέτησης) και δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη τους διότι δεν υπάρχουν δομές. Η μοναδική δομή που υπάρχει στην Πόλη μας είναι το βρεφοκομείο  και έχει αυτή τη στιγμή 100% πληρότητα.  

Εμείς ως Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), στην ευθύνη μας έχουμε την λειτουργία παιδικών σταθμών με νήπια (από 2,5 χρονών). Με βάση αυτό, όπως και κάθε χρόνο, κάναμε αίτημα στην ΕΕΤΑΑ (την διαχειριστική αρχή του προγράμματος) για θέσεις νηπίων.

Οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα, και δίνουν την εντολή τοποθέτησης απευθείας στον γονιό, οδήγησαν πολλές οικογένειες να επιλέξουν ιδιωτικό παιδικό σταθμό, αφήνοντας κενές θέσεις στις δομές μας.  Δεν ισχύει το ίδιο για τα βρέφη αφού δεν υπάρχουν αντίστοιχες δομές που να καλύπτουν αυτή την ανάγκη.

Βλέποντας αυτή την κατάσταση που δημιουργείται, επιδιώκουμε την δημιουργία δύο (2) βρεφικών τμημάτων (για 24 βρέφη), στις δομές των παιδικών σταθμών για να καλυφθούν με οικογένειες που έχουν εντολή τοποθέτησης.

Παρακαλούμε αυτό να μας επιτραπεί με την ήδη υπάρχουσα πρόσκληση (2837/24-06-2016) στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η κατηγορία Α1.

Ταυτόχρονα ζητούμε την κάλυψη των τμημάτων αυτών με το αντίστοιχο προσωπικό και υποδομές  προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι αυξημένες ανάγκες των βρεφών».