Πάτρα-Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εποπτών Ασφάλειας Κολυμβητικών Δεξαμενών

 

39c8071a-7316-41c7-9ea4-ba5a165ff7c1

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών και η Σχολή Αυτοδυτών – Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προγραμματίζουν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα τη διεξαγωγή Προγράμματος Εκπαίδευσης Εποπτών Ασφάλειας Κολυμβητικών Δεξαμενών (Ναυαγοσώστες πισίνας).

 

Η Εκπαίδευση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου “Πεπανός” και την αίθουσα διδασκαλίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα, και θα έχει διάρκεια 30 ώρες (θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα). Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 45 ετών.

 

Οι συμμετέχοντες κατόπιν εξετάσεων θα λάβουν πιστοποίηση “Επόπτη Ασφάλειας Κολυμβητικών Δεξαμενών”, διεθνώς αναγνωρισμένη και με πενταετή ισχύ, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να εργαστούν σε επιχειρήσεις που διαθέτουν πισίνες (ξενοδοχεία, υδάτινα πάρκα κλπ).

 

Η Σχολή Αυτοδυτών – Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με 42 έτη ιστορίας, είναι η πρώτη που λειτούργησε στην Ελλάδα το 1974. Έχει έδρα την Πάτρα και είναι η μοναδική Σχολή Ναυαγοσωστικής που διαθέτει δύο Κρατικές άδειες λειτουργίας και  είναι το μοναδικό πλήρες μέλος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας (I.L.S.) στην Ελλάδα.

 

Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εφαρμόζεται σύστημα διαχείρισης ποιότητας κατά BS EN ISO 9001:2008, εγκεκριμένο από το διεθνή φορέα πιστοποίησης Lloyd’s Register Quality Assurance.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Αυτοδυτών – Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Εθελοντές ή μη, διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους και τον επαγγελματισμό τους, με αποτέλεσμα να είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και το κόστος συμμετοχής, επισκεφτείτε τα γραφεία της Σχολής Αυτοδυτών – Ναυαγοσωστών και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών στο κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κέντρο των Πατρών (Καρόλου 8 – Αγίου Ανδρέου) ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 2610.273.955 ή μέσω e-mail στις διευθύνσεις lifeguards@samarites.gr και patra@samarites.gr  .