Πάτρα: Συγκλονίζει η φωτογραφία λίγο πριν τη βουτιά-θανάτου

Μία φωτογραφία, που ανέβηκε στους λογαριασμούς των αδικοχαμένων παιδιών στο facebook, λίγες ώρες πριν από την τραγωδία τα δείχνει να ποζάρουν χαρούμενα.

Κανείς από τους φίλους τους δεν μπορεί να διανοηθεί, ότι αυτή θα είναι μία από τις τελευταίες όμορφες στιγμές που θα περάσουν μαζί τους.

Βρίσκονται σε ένα σπίτι κοινού φίλου και γιορτάζουν τα γενέθλια ενός από την παρέα.

Λίγο μετά από αυτή τη φωτογραφική λήψη και παρά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληττε το βράδυ την περιοχή, όλοι μαζί θα συνεχίσουν το γλέντι σε κάποιο μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης στην Πάτρα.

Λίγες ώρες μετά ο χρόνος θα σταματήσει και τα χαμόγελα από τα πρόσωπα όλων θα σβήσουν…

Μετά τη διασκέδαση μεγάλη παρέα θα χωριστεί σε μικρότερες ομάδες κι όσοι έχουν αυτοκίνητο θα μεταφέρουν εκείνους που δεν οδηγούν, με σκοπό να γυρίσουν όλοι ασφαλείς στο σπίτι τους και να ξεκουραστούν.

Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν περίπου 05:30 και το αυτοκίνητο μάρκας Hyundai Atos στο οποίο επέβαιναν ο 21χρονος Αλέξης Ανδρέας, η 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη (κάτοικοι Πατρών), και η 20χρονη Γεωργιάνα Μουραφέντη από την Καλαμάτα, βγαίνει από την πορεία του και πέφτει μέσα στη θάλασσα, στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου στο παλιό λιμάνι.

Οι σκηνές που ακολούθησαν είναι τραγικά βιώματα που θα συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους τα τρία αγόρια της παρέας που επιβίωσαν.

Έπειτα από μάχη με τη θάλασσα, στιγμές αφάνταστης αγωνίας και κραυγές έκκλησης για βοήθεια, οι τρεις τους σώθηκαν, όμως, ο Αλέξης, η Ρεγγίνα κι η Γεωργιάνα ανασύρθηκαν νεκροί από δύτες, που μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο για να τους απεγκλωβίσουν.

Ευρισκόμενοι σε σοκ και με τον έναν από τους τρεις διασωθέντες να έχει ανασυρθεί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Χαράλαμπο Μπονάνο, δύο από τους τρεις διασωθέντες, ένας εκ των οποίων είναι κι ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, αφού δέχτηκαν ψυχολογική υποστήριξη, επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Στο νοσοκομείο, όμως, παραμένει ο νεαρός που διασώθηκε όντας ημιλιπόθυμος.

Η ψυχολογία του βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ φαίνεται πως ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έγινε μάρτυρας σε μία τόσο φρικτή τραγωδία.http://www.epoli.gr/