Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο… σε ηλικία 116 ετών

Resizer.ashx (1)

Ο αποδεδειγμένα μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον πλανήτη, η Τζεραλίν Τάλι, απεβίωσε στη πολιτεία του Μίσιγκαν 26 μέρες αφού γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της, είπε εκπρόσωπος της οικογένειας χθες.

Η Τάλι γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1899 στην πολιτεία Τζόρτζια, και ήταν πρώτη στη λίστα της Ομάδας Γεροντολογικής Έρευνας, η οποία βεβαιώνει τις ηλικίες των υπερηλίκων του κόσμου, μετά το θάνατο της Γερτρούδης Ουίβερ, η οποία πέθανε τον Απρίλιο στο Άρκενσο στα 116.

Η Τάλι πέθανε τη Τετάρτη βράδυ στο σπίτι της στο Ίνκστερ, προάστειο του Ντιτρόιτ, όπου ζούσε με την κόρη της Θέλμα Χόλογουεϊ, 77 ετών, είπε η εκπρόσωπος της οικογένειας Κριστόνα Κάμπμπελ. Η Τάλι είχε μετακομίσει στο Μίσιγκαν το 1935 με τον άντρα της, που εργαζόταν στην αυτοκινητοβιομηχανία Φόρντ. Αυτός πέθανε το 1988.

Στα τελευταία γενέθλιά της, έγιναν πολλές εκδηλώσεις και μια από αυτές στην εκκλησία στην οποία συνήθιζε να πηγαίνει. Η Τάλι σύμφωνα με φίλους και μέλη της οικογένειας ήταν βαθιά θρησκευόμενη και απέδιδε την μακροζωία της στο θέλημα του Θεού.

«Πίστευε στον Ιησού Χριστό και σε αυτόν απέδιδε τα εύσημα για την υγεία της και την μακροζωία της» δήλωσε ο Κίνλοχ ο οποίος γνώρισε την Τάλι πριν από 25 χρόνια στην εκκλησία.

«Έζησε τη ζωή της με τον τρόπο που πίστευε πως ο Θεός ήθελε, η αρχή της ήταν να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους με τον τρόπο που θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται» δήλωσε ο ίδιος.

star.gr