Πήρε το ντέρμπι ο Παναιτωλικός

212618

 

Ο Παναιτωλικός έπαιξε ψυχωμένος για τη νίκη και χάρη στο αυτογκόλ του Τσουκαλά και την γκολάρα του Μαρκόφσκι κέρδισε τον ΠΑΣ με 2-1. Μείωσε στο 90′ ο Ηλιάδης…

Αποστολή στο  Αγρίνιο: Θάνος Δημάτσας, Χρήστος Λεμονιάς

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ:  Παναιτωλικός

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ: ΠΑΣ Γιάννινα

ΕΔΡΑ: Γήπεδο Παναιτωλικού

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Παπαπέτρου

ΟΙΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Βασικοί Παναιτωλικού: Κυριακίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Παπάζογλου, Μύγας, Κέβιν,Μάκος,Πάουλο, Ρουσκουσέδα, Ουαρντά, Κάπελ,Μαρκόφσκι.

ΠάγκοςΠαναιτωλικού: Στεφανάκος, Κόρσιενς, Ρομέρο, Ρουμπουλάκου, Κωνσταντινόπουλος, Βασιλείου, Χαντάκιας

Βασικοί ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης,Μιχαήλ, Σκόνδρας, Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα, Γιάκος, Ίλιτς

Πάγκος ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Λίλα, Γαρουφαλιάς, Σαπαλίδης, Ηλιάδης, Μανιάς, Φερφελής

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 5’ ο Σκόνδρας έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ύστερα από κόρνερ του Ίλιτς. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι από εκτέλεση κόρνερ έχασαν νέα ευκαιρία με τον Μιχαήλ να παίρνει την κεφαλιά αυτή τη φορά και  τον Κυριακίδη να σώζει εστία του.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το παιχνίδι, κέρδισετο χώρο της μεσαίας γραμμής και πρόσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Ουαρντά. Ο Μαρκόφσκι, γύριζε πολύ πίσω για να πάρει μπάλα και να κάνει το γνωστό παιχνίδι, δηλαδή να τη σπάσει στους εξτρέμ. Ο πρώτος σκόρερ του Παναιτωλικού τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Μιχαήλ που τον ακολουθούσε παντού και σεδύο περιπτώσεις οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι.

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του και στο 23’ έχασε μοναδική ευκαιρία με τον «Ρούσκου» να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Βελλίδη, μετο πλασέ του πρώτου ναείναι απογοητευτικό. Στο 28’ ο Κάπελ πήρε την μπάλα από τα αριστερά, αλλά ο Μαρκόφσκι δεν κατάφερε να πλασάρει. Στο 35’ χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα. Οι παίκτες του Παναιτωλικού, έκρυψαν την μπάλα, τελικός αποδέκτης ήταν ο Πάουλο, αλλά την έστειλε αλλού για αλλού. Δύο λεπτά πριν το τέλοςτου ημιχρόνου, τα «καναρίνια» εξαργύρωσαν την αντίδρασή τους μετά το 10΄και άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Ουάρντα σέντραρε, ο Τσουκαλάς πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός προσπάθησε να συνεχίσει εξίσου δυνατά, όμως για ανεξήγητους  λόγους οπισθοχώρησε και έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΣ να πατήσει περιοχή. Οι Αγρινιώτες, που έμοιαζαν ψυχωμένοι για τη νίκη, χτύπησαν σαν την κόμπρα στο κατάλληλο σημείο και συγκεκριμένα τη στιγμή που ο Πετράκης αποδυνάμωνε το κέντρο του, μετην αντικατάσταση του Τσουκαλά από τον Μανιά. Η φάση ξεκίνησε από τα πόδια του Ρουσκουσέδα, ο οποίος περίμενε την κίνησητου Μαρκόφσκι και εκείνος με καταπληκτικό αριστερό βολέ… τίναξε ταδίχτυα του Βελλίδη.

Μετά το δεύτερο γκολ ο Μαντζουράκης έκανε καλή διαχείριση του ματς, έβαλε τον Ρουμοπουλάκου αντί του «Ρούσκου» για να κρατήσει τη μπάλα στα δίχτυα, ενλω ενίσχυσε και την άμυνα με το ντεμπούτο του Κόρσιενς αντί του Κάπελ. Ο ΠΑΣ κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 90’ με τον Ηλιάδη και τον Παναιτωλικό να κερδίζει μετά από περίπου δύο μήνες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης – Μύγας, Παπάζογλου, Μάκος, Κέβιν – Παπουτσογιαννόπουλος (87’ Κωνσταντινόπουλος), Μάρκος Πάουλο – Κάπελ (76’ Κόρσιενς), Ρουσκουγιέδα (71’ Ρουμπουλάκου), Ουάρντα – Μαρκόβσκι

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης – Καρανίκας (61’ Λίλα), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Φόνσι – Γιάκος, Τσουκαλάς (55’ Μανιάς), Κοζορώνης – Ακόστα (76’ Ηλιάδης), Τσάβες, Ίλιτς.http://www.joinsports.gr/