Παναιτωλικός – Ηρακλής 1-1. Θέλουν δουλειά και μεταγραφές

karp1-640x360

Ηρακλής και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Καρπενήσι. Οι δύο ομάδες χρειάζονται ακόμα πολύ δουλειά, αλλά και ενίσχυση για να καλύψουν τα κενά που έχουν. Τα γκολ πέτυχαν οι Στάμου (46′) και Μάκος (85′), ενώ έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κούσας.

Σ’ έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που προηγήθηκε νωρίτερα στο Καρπενήσι. Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή και του Παναιτωλικού δυσκολεύτηκαν αρκετά στο ν’ αλλάξουν μια πάσα στα δύο μέτρα. Το γήπεδο σε κάποια σημεία θύμισε λίμνη και αυτό ήταν αρκετά επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο φιλικό παιχνίδι. Στο γήπεδο βρέθηκαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον , Πέρνις κάτω από τα δοκάρια. Τους Ζιαμπάρη και Μπαρτολίνι να βρίσκονται στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά και αριστερά οι Μπουκουβάλας και Σαραμαντάς. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Ιντζόγλου. Στον άξονα ο Τσιλιανίδης, στις πτέρυγες οι Χαντί και Κυριακίδης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γιάννης Λουκίνας. Η ομάδα του Παναιτωλικού ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 με μοναδικό προωθημένο τον Βασιλείου

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε ένα χαμηλό τέμπο με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται αρκετά στο να μεταφέρουν την μπάλα από την περιοχή τους στα αντίπαλα καρέ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν θα βγάλουν ανάπτυξη στο παιχνίδι. Δύο-τρεις φορές ο Κοστίν Λάζαρ επιχείρησε να περάσει κάθετες πάσες, όμως αυτές ή θα κολλούσαν στον νερό ή θα κατέληγαν στα πόδια παικτών του Παναιτωλικού.

Η ομάδα του Αγρινίου μπορεί να είχε καλό πρέσινγκ, αλλά και μια συμπαγείς άμυνα, όμως επιθετικά ήταν ακίνδυνη. Ούτε μια φορά δεν βγήκε οργανωμένα στην επίθεση. Απείλησε την εστία του Πέρνις με μακρινά σουτ κυρίως από τους Βιγιαφάνες και Μπεχράνο. Και οι δύο ομάδες έδειξαν πως θέλουν ακόμα πολύ δουλειά, αλλά και δημιουργικούς ποδοσφαιριστές.

Τρεις φάσεις καταγράψαμε στο πρώτο ημίχρονο. Δύο για τον Ηρακλή και μόλις μια για τον Παναιτωλικό. Στο 16′ ο Κυριακίδης έκανε το σουτ η μπάλα έφτασε στον Χαντί όμως το τελείωμα του ήταν αδύναμο. Στο 19′ ο Βιγιαφάνες έξω από την μεγάλη περιοχή του Ηρακλή έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα αν περνάει άουτ. Η μεγαλύτερη φάση στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε για τον Ηρακλή στο 39ο λεπτό με το δυνατό του Λάζαρ και τον Στεφανάκο να πέφτει στην γωνία του διώχνοντας σε κόνρερ.

Στην επανάληψη, ο Νίκος Παπαδόπουλος έριξε στο παιχνίδι μια καινούργια 11αδα, ενώ ο σχηματισμός άλλαξε σε 4-4-2 καθώς οι Περόνε και Βέλλιος ήταν το επιθετικό δίδυμο των “κυανόλευκων”. Ενώ ο Λιονέλ Πόντες διατήρησε την ίδια 11αδα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς μόλις στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ με τον Στάμου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πουρτουλίδη, ο αμυντικός του Ηρακλή έπιασε ένα γυριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Ηρακλής οπισθοχώρησε, με την ομάδα του Αγρινίου να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να γίνεται πιο απειλητικός μπροστά από την εστία του Χουάντερσον. Στο 55′ είχαμε το δυνατό συρτό σουτ του Βιγιαφάνες με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να πέφτει στην γωνία του και με την βοήθεια του κάθετου δοκαριού κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στο 85ο λεπτό ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με τον Γρηγόρη Μάκο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρομέρο τα μαρκαρίσματα δεν λειτούργησαν για τον Ηρακλή με τον Κούσα να πιάνει την κεφαλιά τον Χουάντερσον να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και τον Μάκο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ένα λεπτό νωρίτερα η ομάδα του Αγρινίου είχε την ευκαιρία με το απευθείας φάουλ του Ρομέρο με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις, ο Παναιτωλικός, κέρδισε πέναλτι, με τους Θεσσαλονικείς, να διαμαρτύρονται έντονα για την υπόδειξη του διαιτητή. Ο Κούσας ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χουάντερσον.

Hρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Πέρνις (Χουάντερσον 46′), Μπουκουβάλας (Κάσσος 46′), Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης (Στάμου 46′), Μπαρτολίνι (Καρασαλίδης 46′), Ιντζόγλου, Λάζαρ, Χαντί, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης, Λουκίνας (Περόνε 46′)

Παναιτωλικός (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Κούσας, Μπεχεράνο, Βιγιαφάνες, Κάπελ, Μαλεζάς, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου.

gazzetta.gr