Παναιτωλικός – Καλλονή 1-0

114521

 

Το γκολ του Κάπελ από νωρίς έδειχνε ότι το… αντίο του Βιγιαφάνιες θα ήταν σε κλίμα εορταστικό! Τελικά ο Παναιτωλικός έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά αγχώθηκε στην επανάληψη στο 1-0 επί της Καλλονής!

Την εστία του γηπεδούχοι Παναιτωλικού υπερασπίστηκε ο Κυριακίδης, που είχε μπροστά του τους Μάκο και Κούσα, ενώ στα δύο άκρα την άμυνας ήταν ο Μύγας και ο Κέβιν. Στον άξονα, δίπλα από τον Ρουσκουσέδα ήταν ο Πάουλο, ενώ τον μοναδικό προωθημένο, Μαρκόφσκι, πλαισίωσαν οι Κάπελ, Ουάρντα και Βιγιαφάνιες.

Για τους φιλοξενούμενους, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Δαύκος, με τους Αναστασιάδη, Βαλιό μπροστά του και τους Νίκιτς, Γκόλια στα άκρα. Στον άξονα βρέθηκε ο Τσαμπούρης με τον Ελλακόπουλο, με τον Σπυρόπουλο δεξί χαφ και τον Φαβάλι αριστερό. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σουηδός Κάρλσον, με τον Μανούσο να κινείται δίπλα του σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Δυνατά ο Παναιτωλικός 

Η Καλλονή ήταν αυτή που καιγόταν πιο πολύ για βαθμούς, όμως και ο Παναιτωλικός είχε πολλούς λόγους να θέλει την νίκη. Λίγο για να… ξεπλύνει την βαριά ήττα του πρώτου γύρου, λίγο γιατί ήταν το τελευταίο ματς του Βιγιαφάνιες πριν αυτός αναχωρήσει για τον Παναθηναϊκό, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πίεσαν τους «νησιώτες», ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα τους «έλυνε» τα πόδια. Έτσι, μετά από τα πρώτα, αναγνωριστικά λεπτά, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο μισό του γηπέδου, μπροστά από την εστία του Δαύκου.

Όσο περνούσε η ώρα και ειδικά μετά το δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, όμως στην τελική προσπάθεια, τόσο ο Μαρκόφσκι, όσο και οι Κάπελ, Ουάρντα, δεν είχαν σωστές επιλογές και ήταν ιδιαίτερα άστοχοι. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 17′, όταν οι προσπάθειες του Παναιτωλικού μετουσιώθηκαν σε γκολ. Σε μία από τις λίγες φορές που η Καλλονή βγήκε μπροστά και δοκίμασε να κάνει αισθητή την παρουσία της, το… πλήρωσε, με τους γηπεδούχους να φεύγουν στην κόντρα, ο Ουάρντα κατέβασε υποδειγματικά την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή την γύρισε στον Κάπελ, που δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Δαύκο και να ανοίξει το σκορ.

Έριξε τον ρυθμό

Αφού πήρα αυτό που ήθελε, δηλαδή το γρήγορο γκολ, ο Παναιτωλικός κατέβασε ταχύτητα και δεν πίεζε τόσο ψηλά. Είχε, βέβαια, την κατοχή και τον έλεγχο, όμως άφηνε πιο πολύ χώρο στην Καλλονή, που αναγκαστικά ανέβηκε για να διεκδικήσει την ισοφάριση. Παρόλα αυτά, τα «καναρίνια» ήταν αυτά που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, με την τριάδα των Μαρκόφσκι, Ουάρντα και Κάπελ, όμως, να παραμένουν πολύ άστοχοι και να σπαταλούν την πολύ καλή δημιουργία της ομάδας τους.

Πρώτα πίεσε, μετά έπαιξε με την φωτιά! 

Στην επανάληψη, το μοτίβο ήταν παρόμοιο με αυτό του πρώτου μέρους, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά δυνατά και έκλεισαν την Καλλονή στα καρέ της. Η υπεροχή του Παναιτωλικού, πάντως, ήταν μέχρι την τελική προσπάθεια, αφού εκεί και πάλι, ξανά και ξανά, τα «καναρίνια» τα έκαναν μαντάρα. Όσο περνούσε, όμως, ο χρόνος, οι δυνάμεις τους εγκατέλειπαν και τότε, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα. Η ουραγός του πρωταθλήματος, Καλλονή, μην έχοντας κάτι να χάσει, βγήκε μπροστά και ρίσκαρε. Με την είσοδο του Γουερέ, ειδικά, έγινε πολύ πιο κινητική στην επίθεση, απέκτησε ταχύτητα και κατάφερε να προκαλέσει άγχος στους παίκτες του Μαντζουράκη.

Αυτό ήταν αισθητό σε κάθε προσπάθεια, ειδικά από το 80′ και μετά, όταν οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα και… έπαιξαν με την φωτιά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει μπροστά μαζικά, μέχρι που στα τελευταία λεπτά έπαιξε ως δεύτερος επιθετικός και ο Αναστασιάδης. Κάθε φάση μύριζε… μπαρούτι για την άμυνα του Παναιτωλικού, που δεν είχε καθαρό μυαλό, όμως, όποτε χρειάστηκε, είχε σε ετοιμότητα τον Κυριακίδη. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε ακόμα μία καλή εμφάνιση, με την απόκρουσή του στον «κεραυνό» του Μανούσου να είναι φάση-κλειδί για την αναμέτρηση. Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία σημαντική νίκη, την 3η τους στα τελευταία 4α παιχνίδια, που τους απομακρύνει ακόμα πιο πολύ από την ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στον… πάτο και είναι, όλο και πιο κοντά στον υποβιβασμό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κέβιν, Κούσας, Ρουσκουγέδα (67′ Αλεξίγιεβιτς), Βιγιαφάνιες (82′ Βασιλούδης), Κάπελ, Μάκος, Μαρκόβσκι (90′ Χαντάκιας), Πάουλο, Μύγας, Ουαρντά

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ): Δαύκου, Γκόλιας, Σπυρόπουλος (80′ Νομπρέγκα), Μανούσος, Αναστασιάδης, Ελλακόπουλος, Φαβάλι (62′ Οόκο), Τσαμπούρη, Μίκιτς, Βαλιός, Κάρλσον (46′ Γεωργίου)

MVP. Κάπελ. Πολύ καλό παιχνίδι για τον ολλανδό, όχι μόνο για το γκολ που σημείωσε. Πολύ κινητικός ο Ολλανδός, με όμορφες ενέργειες σε δημιουργία κυρίως, μοναδικό… ψεγάδι τα τελειώματα.

Στο ύψος του. Ήθελε να αποχαιρετήσει το Αγρίνιο με μία καλή εμφάνιση και το κατάφερε. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον Βιγιαφάνιες, που μαζί με τον Ουάρντα προκάλεσαν πολλά ρήγματα στην άμυνα της Καλλονής.

Αδύναμος κρίκος. Ο Κάρλσον δεν κατάφερε να απειλήσει τον Κυριακίδη, δεν ήταν κινητικός και στην μόνη φορά που βρέθηκε σε καλή θέση, είχε πολύ λάθος το σώμα του και το τελείωμά του ήταν τραγικό. Κακός και ο Μαρκόφσκι, αλλά τον… έσωσε ο Κάπελ που σκόραρε και πήρε, τελικά, το τρίποντο ο Παναιτωλικός.

Γκάφα. Ανήκει στον Αλεξίεβιτς. Πέρασε αλλαγή και είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όμως, αν και ήταν ξεκούραστος, κατάφερε από την μικρή περιοχή να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Δαύκου.

Το στραγάλι. Εύκολο παιχνίδι για τον Σιδηρόπουλο, απέφυγε τα μεγάλα λάθη, δεν είχε, άλλωστε και δύσκολες φάσεις. Θα μπορούσε, βέβαια, να έχει δείξει από πιο νωρίς κάρτα στον Ελλακόπουλο, ο οποίος δεν ήταν ψύχραιμος, είχε αρκετά νεύρα και κλοτσούσε αρκετά.

Το ταμείο του gazzetta. Ο Παναιτωλικός, αν και έπαιξε με την φωτιά, πήρε το τρίποντο που ήθελε κόντρα στην Καλλονή. Ο Βιγιαφάνιες χειροκροτήθηκε στο αντίο του, το οποίο συνδυάστηκε και με ένα σημαντικό τρίποντο. Οι γηπεδούχοι δεν τέλειωσαν το ματς και θα μπορούσαν να έχουν τιμωρηθεί, η Καλλονή φοβήθηκε το ματς και άργησε να πιέσει, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι δίκαιο, αφού τα «καναρίνια» στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν πολύ καλύτερα.