Παναιτωλικός 2-0 Ηρακλής – O… Santa Cl-esio με τα δώρα

1584187

Ένα γκολ, μια ασίστ (στον Μαρκόφσκι) κι ένα δοκάρι! Ο Κλέσιο Μπάουκε τα έκανε όλα κι οδήγησε τον Παναιτωλικό σε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Ηρακλή με 2-0! Δύο δοκάρια οι Αγρινιώτες, ένα ο γηραίος. Εκπληκτικές επεμβάσεις από Κυριακίδη!

Έτσι ξεκίνησαν:

Ο Γιάννης Ματζουράκης τοποθέτησε κάτω απ’ τα δοκάρια τον Κυριακίδη και μπροστά του, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Τσοκάνης, Χαντάκιας, Κούσας και Μύγας. Με τον Μάκο στο χώρο του κέντρου, τα στηρίγματά του ήταν οι Φερέιρα και Πάουλο, ενώ οι Κλέσιο και Ουάρντα κινούνταν στα «φτερά» ψάχνοντας τον προωθημένο, Τομανέ.

Στον αντίποδα, ο Ηρακλής είχε τον Χουάντερσον στα δοκάρια και τους Στάμου, Ζιάμπαρη και Μπαρτολίνι στους τρεις των μετόπισθεν. Στη μεσαία γραμμή είχαν παρουσιαστεί οι Κούρος, Σαραμαντάς και Κυριακίδης, ενώ οι Μοντέρο και Ιτζόγλου εμφανίστηκαν ως εσωτερικοί μέσοι. Περόνε και Πασάς οι δύο φορ της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη.

«Κίτρινη» υπεροχή, γκολ και μετά… άγχος

Ο Παναιτωλικός επιβραβεύθηκε άμεσα για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στον «Γηραιό». Κυνήγησε εξ αρχής το γκολ, περιόρισε το… χώρο δράσης στο μισό γήπεδο και με το δυνατό δεξί σουτ του Κλέσιο στο 19ο λεπτό έπειτα από… κόντρα που τον έβγαλε στην περιοχή, «φάτσα» με την εστία, έγινε το 1-0 για τους Αγρινιώτες. Αρχικός στόχος του Ηρακλή ήταν ν’ απασχολήσει τους αντίπαλους αμυντικούς ο Περόνε, ο οποίος ήταν και πρωταγωνιστής δύο πολύ καλών ευκαιριών για το σύνολο του Παντελίδη πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, σε ένα πεντάλεπτο που άγχωσε τα «καναρίνια». Πρώτα με μια ωραία κάθετη προς τον Πασά ο οποίος νικήθηκε από τον Κυριακίδη κι έπειτα με κεφαλιά που σταμάτησε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι, επιλέγοντας κυρίως τις πτέρυγες ως συνήθως, πότε με τον Ουάρντα από αριστερά και πότε με τους Πάουλο και Κλέσιο από δεξιά, δημιούργησαν κινδύνους για την εστία του Χουάντερσον, ενώ στο 35′ ο Κούσας με ανάποδη κεφαλιά είχε δοκάρι σε τρομερή φάση!

Άργησε, αλλά το «κλείδωσε»

Ο Παντελίδης πέρασε τον Λεοζίνιο αντί του Πασά με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με σκοπό να δει αντίδραση και κάτι διαφορετικό στη δημιουργία για την ομάδα του. Το παιχνίδι των δύο ομάδων χαρακτηρίστηκε από αρκετά λάθη και ο Παναιτωλικός επέλεγε… αποκλειστικά την αριστερή πτέρυγα για να φτιάξει ευκαιρίες στην επανάληψη με τον Ουάρντα να επιβαρύνεται με τη δημιουργία φάσεων. Ο Ματζουράκης είχε παράπονα από τους παίκτες του καθώς πέρα από το γκολ και το δοκάρι του Κούσα από τη στημένη φάση, δεν έβλεπε να δημιουργούνται καθαρές ευκαιρίες για γκολ ώστε να τελειώσουν το ματς, με τον Μαρκόβσκι που είχε περάσει στη θέση του Τομανέ, να χάνει πολύ καλή ευκαιρία στο 69′ από πλάγια θέση έπειτα από πολύ καλή μπαλιά του Αιγύπτιου συμπαίκτη του. Ο Κυριακίδης έβλεπε πως οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να διώξουν το άγχος με ένα δεύτερο γκολ, έκανε εκείνος την… αρχή βγάζοντας δύσκολα την κεφαλιά του Μπαρτολίνι στο 83′ και δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρκόβσκι που είχε περάσει με αλλαγή στο ματς, πήρε την πάσα πάρε – βάλε από τον MVP Κλέσιο για το τελικό 2-0. Στις καθυστερήσεις, ο σκόρερ και δημιουργός του Παναιτωλικού στο ματς, είχε και δοκάρι, το δεύτερο για την ομάδα του.

Man of the Match: Ο Κλέσιο. Βρέθηκε εκεί που έπρεπε, κυνήγησε την… κόντρα στην ιδέα του Φερέιρα να σουτάρει, βρέθηκε μόνος στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ, δεν άφησε τον Χουάντερσον να πιστέψει ότι μπορούσε ν’ αποτρέψει το γκολ. Και αφού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έκανε και ασίστ στον Μαρκόβσκι στο 85′ με ωραία κίνηση από δεξιά για το 2-0. Τι άλλο να κάνει για να βγει MVP; Είχε και δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Στο ύψος του: Ο Κυριακίδης. Στις δύο εξαιρετικές στιγμές του Ηρακλή πλην του δοκαριού από τον Περόνε, ο πορτιέρο των «καναρινιών» ήταν εκεί! Τόσο στο πλασέ του Πασά λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όσο και σε κεφαλιά του Μπαρτολίνι στο 83′, όταν το σκορ ήταν ακόμα εύθραυστο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τομανέ δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του στην άμυνα του Ηρακλή. Σαν να μην… υπήρξε στην περιοχή του «Γηραιού», δεν τροφοδοτήθηκε, αλλά δεν έκανε κι εκείνος πράγματα για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Αναιμική η παρουσία του, αντικαταστάθηκε από τον Μαρκόβσκι στην επανάληψη.

Το στραγάλι: Ο Γρατσάνης δεν δίστασε να βγάλει την κίτρινη κάρτα μόλις αντιλαμβανόταν ότι τα μαρκαρίσματα ήταν αρκετά σκληρά. Ίσως και να τη… γλίτωσε ο Περόνε σε περιστατικό του πρώτου ημιχρόνου όταν φάνηκε να πατάει αντίπαλο εις γνώσην του, σωστή η απόφαση για φάουλ κι όχι για πέναλτι στο 54′ σε φάση με τον Ουάρντα.

Η γκάφα: Ο Περόνε πάτησε περιοχή στο 73′ από πλάγια αριστερά, ο Μοντέιρο περίμενε με σηκωμένα τα χέρια ολομόναχος να του γυρίσει τη μπάλα, όμως δεν τροφοδοτήθηκε ποτέ και στη θεωρία, ενδεχομένως να χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Περόνε αποφάσισε να σουτάρει και να… κοντράρει η μπάλα για να φύγει ακόμα πιο πλάγια.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Η φόρα που είχε πάρει ο Ηρακλής από τις δύο σερί νίκες σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα είδε… stop στο Αγρίνιο από τον αποτελεσματικό Παναιτωλικό. Όσο κι αν ο Ματζουράκης αγχώθηκε και έβλεπε τους παίκτες του να μην καθαρίζουν το ματς, ήρθε μια νίκη για την οποία η ομάδα του Αγρινίου δεν εντυπωσίασε, έδειξε και πάλι ότι έχει… κενά διαστήματα, αλλά όταν βρήκε χώρο ο Κλέσιο, την πρώτη φορά σκόραρε και τη δεύτερη πάσαρε, συνεισφέροντας σημαντικά στην κατάκτηση της νίκης, στο τελευταίο εντός έδρας ματς των «καναρινιών» για το 2016.