Παντελής Καρατσόλης:Αριθμητικές αλχημείες και για την ταμπακιέρα σιωπή!

Κατ’ αρχάς είναι προφανές πως η παρούσα δημοτική αρχή δεν τα πάει καλά με τα μαθηματικά και αυτό διαπιστώνεται και στην απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου επί των οικονομικών Σπ. Καρβέλη προς εμένα.

Ξέρετε κ. Καρβέλη στα μαθηματικά το τελικό αποτέλεσμα όλων των πράξεων μετράει και όχι οι επιμέρους πράξεις που μας οδηγούν σε αυτό. Λέτε πως «αγνόησα τα στοιχεία της 1ης, της 5ης στήλης…» και έβγαλα αυθαίρετα συμπεράσματα για δημιουργία εντυπώσεων. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, το οποίο διδάσκεται στο Γυμνάσιο.

(5+2) – 8= -1

Προηγείται η πρόσθεση εντός παρενθέσεως. Αν μείνουμε σε αυτή, τότε το αποτέλεσμα είναι θετικό. Αλλά αν κάνουμε την αφαίρεση, τότε το τελικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Ελπίζω πως δεν διαφωνείτε, ε;

Μόνο που αυτό κάνετε στην απάντηση σας. Κοιτάξτε μου λέτε τις επιμέρους στήλες και ξεχάστε την τελική απόκλιση του 10%, ήτοι 21.683 ευρώ. Αν εφάρμοζε τα δικά σας μαθηματικά το Υπουργείο, τότε θα έπρεπε να σας στείλει συγχαρητήρια επιστολή έπαινο και όχι επιστολή μέσω της οποίας σας συστήνει διορθώσεις πριν επιβάλλει ποινές! Και αν επιμένετε στα «δημιουργικά μαθηματικά σας», τότε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο σας προτρέπω να μην φέρετε τροποποίηση προϋπολογισμού. ΜΠΟΡΕΙΤΕ;

Αλλά ακόμη και τα «δικά σας μαθηματικά» έχουν πρόβλημα. Λέτε πως υφίσταται πλεόνασμα 489.677 ευρώ, ως αποτέλεσμα της χρηστής σας διοίκησης. Ξέρετε η «μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα». Ακόμη και αν τα στοιχεία είναι σωστά – γιατί επίσημα και σφραγισμένα στοιχεία από την υπηρεσία δεν έχω λάβει, παρ’ όλες τις επανειλημμένες αιτήσεις μου –  τότε εσκεμμένα «ξεχνάτε» κάτι. Το πλεόνασμα των 489.677 ευρώ δεν υφίσταται λόγω «της χρηστής σας διοίκησης», αλλά γιατί μπήκαν στα ταμεία του δήμου περίπου 700 χιλ. ευρώ που παρακρατήθηκαν στη διάρκεια της δικής μας θητείας και τα οποία με δική σας απόφαση Δημοτικού Συμβούλιου, τα πήγατε όλα σε πληρωμές δικών σας χρεών!

Αν δεν σας είχαν αποδοθεί τα χρήματα αυτά, ξέρετε που θα ήταν η απόκλιση και το έλλειμμα του δήμου; 15 φορές πάνω από αυτό σήμερα εμφανίζεται και τότε δεν θα λαμβάνατε επιστολές διόρθωσης αλλά περικοπές πόρων. Διαφωνείτε;  

Και κάτι ακόμη: Σας προκαλώ για μια ακόμη φορά, να δώσετε στη δημοσιότητα επίσημα συγκριτικά στοιχεία για το πόσα χρέη παρελθόντων ετών (πριν το 2011), πληρώθηκαν στη διάρκεια της δικής σας διετίας και πόσα αντίστοιχα χρέη πληρώθηκαν στη διάρκεια της τριετούς μας θητείας.

Τέλος, όσον αφορά την «ταμπακιέρα της βιομηχανίας των αναθέσεων», ΣΙΩΠΗ! Λέτε πως απαντήθηκαν σε «θεσμικό επίπεδο». Συμφωνώ μαζί σας. Καθημερινά απαντιούνται σε «θεσμικό επίπεδο» με τη σφραγίδα και την υπογραφή δημάρχου, εκτός Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου! Ο μονοπρόσωπος άρχων είναι ο απόλυτος θεσμός, διάθεσης δημοτικού χρήματος κατά το δοκούν!!!

 

ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

 

Δημοτικός Σύμβουλος

Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου