Παυλόπουλος: Αγώνας για Δημοκρατία, ανοιχτή κοινωνία και κατά ανισοτήτων

 

Το μήνυμα ότι οι Έλληνες οφείλουν στο διηνεκές να αγωνίζονται για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας απηύθυνε ο Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια της εκδήλωσης για την 42η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας που πραγματοποιείται το βράδυ της Κυριακής στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Στην σύντομη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη Δημοκρατία και την την ανοιχτή κοινωνία απέναντι στους εχθρούς της, ιδίως την ISIS, για να μην καταστεί η Ευρώπη σκοτεινή ήπειρος».

Επισήμανε, επιπλέον, ότι ο αγώνας είναι και κατά των ακραίων ανισοτήτων, καθώς αυτές υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την κοινωνική δικαιοσύνη, δηλαδή τους πυλώνες της δυτικής δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα στην Τουρκία υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως είπε: «Στηρίζουμε το δημοκρατικό καθεστώς και τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία, έναντι εκείνων που επιχείρησαν να την καταλύσουν, αλλά και η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, ακριβώς επειδή έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση μπορεί και πρέπει να απαντήσει προσηλωμένη στις αρχές της Δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Newsroom ΔΟΛ