Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας

αρχείο λήψης

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Πανεπιστημίου 254) στην Πάτρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και η Ένωση Μηχανικών Δημ. Υπαλλήλων Διπλ. Αν. Σχολών Δυτικής Ελλάδας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό: Τη δωρεάν παροχή αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται. Η προσέλευση των εθελοντών-αιμοδοτών, στην πρώτη αυτή κοινή προσπάθεια, ήταν ικανοποιητική.

Ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαμορφώσει χώρο αποκλειστικά για την εθελοντική αιμοδοσία, στην οποία θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τέτοιες δράσεις σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της τοπικής κοινωνίας με στόχο τη συνειδητοποίηση της σημασίας αυτής της προσφοράς και την  διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού για την προσφορά αίματος.